Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πανελλαδική στάση εργασίας Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, 8:00πμ με 12:00

Πανελλαδική στάση εργασίας Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, 8:00πμ με 12:00

Σε ανακοίνωση του ΔΑΣ ΟΤΑ Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την κοροϊδία απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους που περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 3Κ. Σκόπιμα ρίχνει την ευθύνη στον ΑΣΕΠ προκειμένου να βγει λάδι η ίδια με την αντεργατική πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια.

Γνωρίζουμε καλά ότι ο σχεδιασμός τους ήταν και είναι να απαξιώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή για να τις χαρίσουν στο μέλλον στους επιχειρηματικούς ομίλους και στους εργολάβους. Αυτή την πολιτική επιτάσσει η ΕΕ, αυτή τη πολιτική ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την πλειοψηφία των δημάρχων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όσο και να προσπαθούν να διαφοροποιηθούν, έχουν την ίδια στρατηγική πολιτική. Υλοποίησαν μέχρι κεραίας την πολιτική της ΕΕ. Παρέα χτύπησαν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, όπως το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στρώνει ξανά το έδαφος και με την πολιτική της νεκρανασταίνει τη ΝΔ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σκεφτούν, να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να συνταχθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που θα μπαίνει μπροστά, θα διεκδικεί, θα βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ και της πλειοψηφίας των δημάρχων, που θα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Το αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά θα πρέπει να μπει στην προμετωπίδα του αγώνα. Γνωρίζουν οι πάντες ότι σήμερα το σύνολο των υπηρεσιών των δήμων υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού. Το καταδεικνύουν και τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά ειδικά σε συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 από τις 8:00πμ μέχρι τις 12:00μμ  απαιτώντας από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:

– Να προχωρήσει στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

– Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τους δήμους.

– Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments