Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Πανηπειρωτική συστράτευση για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας- Συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια

Πανηπειρωτική συστράτευση για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας- Συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια

ΠΑΠΥΛΙΑ

 

 

Πανηπειρωτική συστράτευση έχει σημάνει η διεκδίκηση του τίτλου «ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021», όπως αναδεικνύεται από μια σειρά σημαντικών συναντήσεων που είχαν το προηγούμενο διήμερο στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος και Βάσω Μέγα και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Κωνσταντόπουλος.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με τον οποίο συναντήθηκε ο Δήμαρχος, όχι μόνο έχει ταχθεί στο πλευρό των Ιωαννίνων   και της Ηπείρου στον αγώνα της διεκδίκησης, αλλά και -όπως συζητήθηκε στη συνάντηση-  θα αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για να στηρίξει έμπρακτα  τον μεγάλο Ηπειρωτικό στόχο.

Άλλωστε ο Κάρολος Παπούλιας ήταν ο πρώτος με τον οποίο είχε επικοινωνήσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων πριν μερικούς μήνες, για να μοιραστεί την ιδέα διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει, από την πρώτη στιγμή, θερμός και ενεργός συμπαραστάτης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΥΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η «επικοινωνία» της διεκδίκησης στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, υπήρξε την Τρίτη το μεσημέρι πρόσκληση σε όλους τους Ηπειρώτες δημοσιογράφους που εργάζονται σε ΜΜΕ της Αθήνας και η ανταπόκριση ήταν καθολική.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και τα στελέχη του Πνευματικού Κέντρου, ζήτησαν από όλους να βοηθήσουν ώστε να δυναμώσει μια προσπάθεια που «αγκαλιάζει» όλους τους Ηπειρώτες, εντός και εκτός «των τειχών».  Η διαβεβαίωση  όλων ότι θα το πράξουν ήταν άμεση, ενώ έγινε διεξοδική συζήτηση για την προετοιμασία της υποψηφιότητας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ
Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το κλίμα στην ηπειρωτική  συνάντηση που οργάνωσαν την Τρίτη το απόγευμα στα «Εκπαιδευτήρια Γείτονα» ο πρόεδρος των εκπαιδευτηρίων, Λευτέρης Γείτονας, ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης και ο συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης.

Επιφανείς Ηπειρώτες από το χώρο της πολιτικής, των τεχνών και του πνεύματος, της κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής της πρωτεύουσας, έδωσαν το παρών και η αποφασιστικότητα όλων βοηθήσουν στη διεκδίκηση, ήταν περισσότερο από εμφανής στις τοποθετήσεις.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών μιλώντας στη συνάντηση, «είναι συγκινητική η ανταπόκριση όλων σας και δείχνει ότι η Ήπειρος ενωμένη δίνει ένα έναν κοινό αγώνα, γι’ αυτό και μεγαλώνει η αισιοδοξία ότι θα βγούμε στο τέλος κερδισμένοι».

Η πολιτική εκπροσώπηση ήταν υπερκομματική. Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Ηπειρώτης Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Γιάννης Μπαλάφας και ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και σημερινός βουλευτής, Κώστας Τασούλας, επίσης ένας από τους πρώτους που είχαν ενημερωθεί από το Δήμαρχο Ιωαννίνων για την ιδέα της διεκδίκησης με την τότε ιδιότητα του ως Υπουργός Πολιτισμού. Επίσης συμμετείχαν οι βουλευτές, Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Στέφος, Γιώργος Στύλιος, Κώστας Μπάρκας, ενώ οι υπόλοιποι ηπειρώτες βουλευτές που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω υποχρεώσεων, έστειλαν επιστολές στήριξης.

Παρόντες επίσης στη συνάντηση ήταν ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκκος, η πρώην Υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, ο πρώην βουλευτής Αντώνης Φούσας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Στέφανος Φούσας, ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης και πολλοί άλλοι απόδημοι Ηπειρώτες.

Τέλος η αντιπροσωπεία των Ιωαννίνων συμμετείχε Δευτέρα και Τρίτη στην διημερίδα με θέμα «30 Χρόνια Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, με τη στήριξη του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Ιδρύματος «Θεοχαράκη».

Μια διημερίδα στην οποία συμμετείχαν προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και συντονιστές και διευθυντές παλαιότερων Πολιτιστικών Πρωτευουσών που μετέφεραν τις εμπειρίες τους.

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments