Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Παράσταση διαμαρτυρίας απο τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας

Παράσταση διαμαρτυρίας απο τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας την Τετάρτη 11/3 στις 12 το μεσημέρι. Η κυβέρνηση παίρνει ως “εσωτερικό δανεισμό” τα αποθεματικά του Οργανισμού κρύβοντας ότι στα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνονται απλήρωτες ενισχύσεις, δηλαδή δικά μας χρήματα. Στο Νομό μας, από τους πάνω από 2000 κτηνοτρόφους που έκαναν αίτηση για την εξισωτική αποζημίωση το 2014, πληρώθηκαν οι 650 περίπου και αυτοί, με μειωμένα ποσά!

Την ίδια ώρα, η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ μειώνει παραπέρα τις ενισχύσεις και σε απόλυτους αριθμούς (45% θα φτάσει αυτή η μείωση μέχρι το 2019) αλλά και με τα εμπόδια των προϋποθέσεων που βάζει για τους φτωχούς παραγωγούς.

opekepejpeg

Η άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, οι καθυστερήσεις σε πληρωμές που δικαιούμαστε, η ακρίβεια στα εφόδια που χρειαζόμαστε για την παραγωγής μας, οδηγούν εμάς τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους σε πλήρη αδυναμία να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Δεν πάει άλλο! Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά τα προβλήματα είναι εδώ και οξύνονται καθημερινά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και σε συνολική αγωνιστική ετοιμότητα για το νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινάει διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα αιτήματα επιβίωσής μας.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments