Δευτέρα , 11 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου αύριο Πέμπτη στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων

Παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου αύριο Πέμπτη στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων

20171129_160928Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 12 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο καλεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως “κυβέρνηση και εργοδοσία βάζουν στο εδώλιο δώδεκα  εργαζόμενους και συνδικαλιστές που συνέλαβαν με πρωτοφανή βία μπροστά στο κατάστημα, σε μέρα προκηρυγμένης απεργίας από το Εργατικό Κέντρο.”

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου είναι η ακόλουθη:

“Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας, να δυναμώσουν την πάλη στο πλάι του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία των Market In. Να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017, στις 12:00 μμ, στο Δικαστικό Μέγαρο, την ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία βάζουν στο εδώλιο δώδεκα  εργαζόμενους και συνδικαλιστές που συνέλαβαν με πρωτοφανή βία μπροστά στο κατάστημα, σε μέρα προκηρυγμένης απεργίας από το Εργατικό Κέντρο.

Το Market IN είναι ο πρώτος εργοδότης που εξαγοράζει άλλη εταιρεία και δε διατηρεί το προσωπικό! Η Επιθεώρηση Εργασίας έχει ήδη κρίνει ότι η επιχείρηση Market IN που διαδέχτηκε τον «Καρυπίδη» είναι «μεταβίβαση – διαδοχή» και άρα η νέα επιχείρηση αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους. Η διάδοχος εταιρεία Market In επομένως, βάσει του ΠΔ 178/02 που αφορά στην προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, θα έπρεπε να λειτουργήσει το κατάστημα τόσο στα Γιάννενα όσο και σε άλλα μέρη, με όλους τους εργαζόμενους της “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ”.  Άλλωστε σύμφωνα με τα δικά της δημοσιευμένα στοιχεία αύξησε το 2016 τα καθαρά κέρδη της σε σύγκριση με τo 2015.

Αντίθετα για πρώτη φορά στην πόλη μας κεντρικό κατάστημα να κάνει εγκαίνια με την παρουσία ΜΑΤ! Δύο φορές μέσα σε ένα μήνα, υπό την εντολή του διευθυντή του Market IN, κλείνουν τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης για να χτυπήσουν και να συλλάβουν εργάτες μπροστά στα μάτια περαστικών. Εργαζόμενοι σέρνονται με ασφαλίτικες μεθόδους από τα σπίτια τους στην αστυνομία, Κυριακή πρωί με τη διαδικασία του αυτόφωρου! Εχουν γίνει 17 συλλήψεις και 24 μηνύσεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές που κάνουν το αυτονόητο: διεκδικούν τις θέσεις εργασίας τους όντας απλήρωτοι για δύο χρόνια! Ανάμεσα τους οι εργαζόμενοι που διεκδικούν, ο πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης του ΕΚΙ, πρόεδροι σωματείων. Μπράβοι και νονοί της νύχτας, άνθρωποι του υποκόσμου «περιφρουρούν» το διευθυντή του Market IN, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους μέσα και έξω από το κατάστημα, απειλώντας απροκάλυπτα τις ζωές απολυμένων, αγωνιστών και νεολαίων.

Το χτύπημα κατά απεργών-εργαζομένων και συνδικαλιστών που έγινε σε απεργία κηρυγμένη από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων είναι αποκαλυπτικό  μπροστά στο νέο νόμο για το χτύπημα στην απεργία και τη διεκδικητική συνδικαλιστική δράση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης». Κυβέρνηση και κεφάλαιο βάζουν στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία γιατί οι «επενδυτικές λεωφόροι» πρέπει να είναι «ελεύθερες» από εργατικά δικαιώματα, αλλά και από τη συλλογική οργάνωση και δράση της εργατικής τάξης.

Δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα, φορείς της χώρας, ακόμα και συνδικάτα της Ιταλίας εκφράζουν την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων, καταδικάζουν τη στάση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας!

Η καταστολή και οι απαράδεκτοι «νέοι» εργοδοτικοί όροι λειτουργίας των χώρων εργασίας που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία πρέπει να πάρουν την απάντησή τους στις    14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, μέρα ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.”

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments