Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Παρέμβαση Κ.Τασούλα(ΝΔ) για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων-Κακαβιάς

Παρέμβαση Κ.Τασούλα(ΝΔ) για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων-Κακαβιάς

tasoulasnewpost65Από:Γιώργος Γκόντζος

Σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ στο νομό Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας ,για το θέμα του οδικού άξονα Ιωάννινα -Κακαβιά τονίζει:

“Η κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά είναι συγχρόνως έργο εθνικής εμβέλειας και τεράστιας τοπικής σημασίας.

Ολοκληρώνει μέχρι τα Ελληνοαλβανικά σύνορα την Ιόνια Οδό και ταυτόχρονα τονώνει αναπτυξιακά τον νομό Ιωαννίνων.

Σε προσφάτως κατατεθείσα στη Βουλή αναφορά μου με την οποία διαβίβαζα ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Ζίτσας για την αναγκαιότητα ένταξης του έργου αυτού σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020, η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων ήταν αποκαρδιωτικά αρνητική. (συνημμένο 1)

Ωστόσο η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης σε ξεχωριστή απάντηση της (επίσης συνημμένο 1) παραθέτει την δυνατότητα ένταξης του έργου σε αναθεώρηση του προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

Από την πλευρά του το Υπουργείο Υποδομών  σε σχετική με το θέμα απάντηση του της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών ανακοινώνει επίσημα την ολοκλήρωση της μελέτης της Ιόνιας Οδού από το τέλος παραχώρησης (Πεδινή) έως την Κακαβιά, μελέτη που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση-Διευρυμένο Δίκτυο Μεταφορών. (συνημμένο 2)

Η μελέτη που είναι πλέον ώριμη στοίχισε 1,2 εκ ευρώ και προβλέπει πως το έργο του οδικού άξονα Ιωαννίνων –Κακαβιάς είναι προϋπολογισμού 340 εκ ευρώ.

Είναι πλέον προφανές και από την μελέτη αυτή πως το έργο αυτό αποτελεί βασικό τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών της χώρας και είναι συγχρόνως αποφασιστικής τοπικής σημασίας υποδομή, όπως πρόσφατα εξήγησαν οι κ.κ Δήμαρχοι Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου σε δηλώσεις τους.

Επανυπέβαλα σήμερα, μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, το αίτημα για ένταξη του έργου στο ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και περιμένω την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού κ. Σταθάκη. Το βέβαιο είναι πως, μετά και την ολοκλήρωση της μελέτης, όπως μας βεβαιώνει και επίσημα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την κατασκευή του έργου απαιτείται η αντίστοιχη πολιτική βούληση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Προσωπικά θα συνεχίσω να αναδεικνύω το θέμα, με κάθε πρόσφορο τρόπο, πιέζοντας την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της εμπράκτως.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments