Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παραδίδονται οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές του Δήμου Ζίτσας  

Παραδίδονται οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές του Δήμου Ζίτσας  

dsc05511Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– Δέκα εκσυγχρονισμένες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές θα έχουν στη διάθεσή τους από τη νέα χρονιά οι μικροί δημότες αλλά και επισκέπτες του Δήμου Ζίτσας.

Ένα σημαντικό έργο που αφορά στην ανακατασκευή, αναβάθμιση και πιστοποίηση 10 παιδικών χαρών σε αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες, συνολικού προϋπολογισμού 200.000ευρώ που χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο»  βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος το πρωί Πέμπτης (29/12/2016) επιθεώρησε τις εργασίες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο και επισκέφθηκε παιδικές χαρές σε αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καθώς είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ήπειρο που πιστοποιούμε σημαντικό αριθμό παιδικών χαρών, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πλιάκος και ευχαρίστησε όλους όσοι (συνεργάτες, υπαλλήλους τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και εργολάβο) εργάστηκαν άοκνα   για την επίτευξη και υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου μέσα σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα.

«Παραδίδουμε  δέκα χώρους όπου τα παιδιά του Δήμου  θα χαίρονται το παιχνίδι τους με ασφάλεια», ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας και επεσήμανε: « όχι μόνο  τα παιδιά του Δήμου μας αλλά και εκείνα που έρχονται ως επισκέπτες. Ειδικά, τη συγκεκριμένη παιδική χαρά που βρισκόμαστε σήμερα, της Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς, την επισκέπτονται εκατοντάδες μαθητές σχολείων της πόλης των Ιωαννίνων. Εκείνο που ζητάμε από όλους μικρούς και μεγάλους είναι να σεβαστούν τους χώρους και τα παιχνίδια, να τους κάνουν κτήμα τους  και να μην προκαλούν φθορές γιατί η αντικατάστασή τους είναι δύσκολη» κατέληξε ο κ. Πλιάκος.

Οι 10 παιδικές χαρές που αναβαθμίζονται είναι, μία στη Δ.Κ. Ελεούσας και από μία στις Τ.Κ. Ζίτσας, Κληματιάς, Πετσαλίου, Μεταμόρφωσης, Ροδοτοπίου, Ζωοδόχου, Γραμμένου, Βουνοπλαγιάς και Αγίου Ιωάννη. Η επιλογή των δέκα Τ.Κ. έγινε με μοναδικό κριτήριο των αριθμό των παιδιών και όπου λειτουργούν σχολεία εξήγησε ο Δήμαρχος Ζίτσας καθώς ήταν αδύνατο σε αυτή τη φάση να πιστοποιηθούν 87 παιδικές χαρές που βρίσκονται στα όρια του Δήμου. Προανήγγειλε δε πως πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχίσει την προσπάθεια και μελλοντικά ώστε να γίνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις και αλλού.

Σύμφωνα με τη μελέτη στις παιδικές  χαρές που αναβαθμίζονται,  έχει αφαιρεθεί  ο παλαιός εξοπλισμός και αντικαθίσταται με πιστοποιημένα όργανα. Επίσης τοποθετείται δάπεδο, φωτισμός, νερό, παγκάκια, καλαθάκια και περίφραξη ασφαλείας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments