Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παραστάσεις για το κοινό και χριστουγεννιάτικες δράσεις από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Παραστάσεις για το κοινό και χριστουγεννιάτικες δράσεις από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

ΤΣΙΚΝΙΑ-ΤΖΗΜΑΤΣΑΜΠΑΛΙΚΑΣ-ΜΠΑΖΑΣΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗLayout 1Από: Γιώργος Γκόντζος

 

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις που δίνονται για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το έργο «Ο Θησαυρός των Χαμένων Ρο» της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου που ανέβασε και παρουσιάζει από τις 10 Νοεμβρίου η Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Στη διάρκεια των εορτών θα δοθούν και άλλες  παραστάσεις του έργου στο θέατρο «Καμπέρειο», αυτή τη φορά για το κοινό. Η αρχή γίνεται την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ώρα 8 το βράδυ σε μια παράσταση που έχει τον χαρακτήρα της επίσημης πρεμιέρας. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις την Τετάρτη  23 του  μήνα και κατόπιν Σάββατο 26, Κυριακή 27, Δευτέρα 28, Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης 7:00’ μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 7,00 €, μαθητές 4,00 €. Οι παραστάσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των «Δρώμενων εορτών Χριστουγέννων 2015» που οργανώνει το ΔΗΠΕΘΙ.

Στο άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που έχουν επιδείξει  τα έργα της Νεανικής – Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων έρχεται εφέτος να συνδράμει το διαδραστικό, εκπαιδευτικό στοιχείο που προστέθηκε στην παράσταση. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση του θεάτρου για παιδιά που στηρίζεται στην παιδαγωγική του θεάτρου, μια μέθοδο που καθιστά τα ίδια τα παιδιά «συμμέτοχους» στο θεατρικό γίγνεσθαι. Συνάμα η αξία της διαφορετικότητας που πραγματεύεται το έργο προσδίδει έναν ακόμη επίκαιρο τόνο ανοίγοντας την πόρτα στην φαντασία, την μαγική σκέψη, την ηρωική δημιουργία και τα αδύνατα που γίνονται δυνατά, χάρη στην δύναμη των παιδικών ονείρων. Τα γεγονότα αυτά συνδράμουν στο τελικό αποτέλεσμα της παράστασης, μιας και το θέατρο για παιδιά δεν είναι μόνο διασκέδαση, αλλά και ευκαιρία να παίξουν, να προβληματιστούν, να νιώσουν, να μάθουν, να συνεργαστούν. Να φύγουν από την παράσταση έχοντας «γεμίσει τα κουτάκια της ψυχής τους» με νέες εμπειρίες και συναισθήματα. Συντελεστές της παράστασης είναι:

 ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων  * Νεανική – Παιδική Σκηνή

33ος χρόνος * χειμερινή περίοδος 2015-16

Ειρήνης Αναγνωστοπούλου  «Ο Θησαυρός των χαμένων Ρο»

108η επαγγελματική θεατρική παραγωγή

 Σκηνοθεσία-σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος: Γιάννα Κούλα

Σκηνικά-κοστούμια: Χρήστος Δήμος, Μουσική: Χάρις Μέγα

Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης, Χορογραφίες: Χριστίνα Γιαλαμά

Art video: Αχιλλέας Κάππης – Χάρις Μέγα, Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Μαχαίρα

 

Διανομή:

Ερμής – Σοφός: Άρης Τσαμπαλίκας

Αν: Μαρία Κατσουλίδη

Ω: Αθηνά Τσικνιά

Χ:  Κωνσταντίνος Μπάζας

Γκρι:  Δανάη Τζήμα

 

Φωνές: Μαμά Ερμή:  Γιολάντα Καπέρδα, Μπαμπάς Αν: Βασίλης Σιάφης, Μαμά Ω: Γιάννα Κούλα, Μπαμπάς Χ: Στέφανος Κοτσίκος. Συμμετέχει η Μαρία Τσαμπά.

 

Κατασκευή σκηνικού: Άκης Μάστακας, Κατασκευή κοστουμιών: Φόνη Βραζέλη, Κατασκευή κούκλας: Σωκράτης Παππάς, Φωτογραφίες: Βαγγέλης Γιωτόπουλος, Φροντιστήριο: Ανδρέας Πανταζής, Ήχος – φως: Ιάσονας Μουσελίνης.  Χορηγός: «Ζαγόρι», Χορηγοί επικοινωνίας:  Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων , ΕΡΑ Ιωαννίνων, TV-1, Ηπειρωτικός Αγών.

 

 

Τα «Δρώμενα εορτών Χριστουγέννων 2015» περιλαμβάνουν, πέρα από τις παραστάσεις της Νεανικής – Παιδικής Σκηνής, και άλλες δραστηριότητες τις οποίες οργανώνει και παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Ακολουθούν μια σειρά εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Mέριμνα, καθώς και το «Δάσος των Ευχών» που στολισμένο πλέον μεγαλώνει την κεντρική πλατεία της πόλης. Το πρόγραμμα  των δράσεων αυτών είναι:

 

ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Το Αρχοντικό των Παραμυθιών» αφηγήσεις παραμυθιών, χορός και μουσική. Αρχοντικό Πυρσινέλλα – είσοδος ελεύθερη: Τρίτη 22/12 ώρα 18:00’, Τετάρτη 23/12 ώρα 12:00’, Πέμπτη 24/12 ώρα 12:00’, Δευτέρα 28/12 ώρα 12:00’, Τρίτη 29/12 ώρα 12:00’, Τετάρτη 30/12 ώρα 12:00’ και Πέμπτη 31/12 ώρα 12:00’.  Λαμβάνουν μέρος ηθοποιοί, αφηγητές, μουσικοί, χορεύτριες, θεατρολόγοι: Δώρα Ζούμπα, Αντώνης Καρασταμάτης, Μαρία Μαχαίρα, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου, Δανάη Τζήμα, Μαρία Τσαμπά.

 

ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «…Δωσ’ της κλώτσο να γυρίσει Παραμύθι ν’ αρχινήσει» αποκεντρωμένες αφηγήσεις παραμυθιών και κουκλοθέατρο – είσοδος ελεύθερη:

ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ (αίθουσα συλλόγου): Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00’. Αφηγούνται οι ηθοποιοί: Μαρία Κατσουλίδη, Κωνσταντίνος Μπάζας. Τραγουδά και παίζει μουσική ο Αντώνης Καρασταμάτης.

ΜΠΑΦΡΑ (αίθουσα συλλόγου): Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00’. Αφηγούνται οι ηθοποιοί: Άρης Τσαμπαλίκας, Αθηνά Τσικνιά. Τραγουδά και παίζει μουσική η Χάρις Μέγα.

ΑΝΑΤΟΛΗ (3ο δημοτικό σχολείο): Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, 18:00’ και

ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ (δημοτικό σχολείο): Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30’. Αφηγούνται οι αφηγήτριες: Γιάννα Κούλα, Μαρία Μαχαίρα. Τραγουδά και παίζει μουσική ο Αντώνης Καρασταμάτης.

ΚΟΣΜΗΡΑ (αίθουσα Φιλοπρόοδης Κίνησης Κοσμηράς): Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00’. ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ “ΑΝΤΡΑΛΑ” «Τρίγωνα κάλαντα, γράψε καινούρια κι άλλαχτα». Εμψύχωση: Βίκυ Βάββα, Σωκράτης Παππάς. Μουσική επιμέλεια: Κώστας Μπασδάνης.

ΑΜΦΙΘΕΑ (δημοτικό σχολείο): Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00’. Αφηγείται η αφηγήτρια Μαρία Μαχαίρα. Τραγουδά και παίζει μουσική ο Αντώνης Καρασταμάτης.

 

Τόσο τα «Δρώμενα εορτών Χριστουγέννων 2015», όσο και οι δράσεις με τη Mέριμνα και το «Δάσος των Ευχών» περιλαμβάνονται  στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τα φετινά Χριστούγεννα από το Δήμο Ιωαννιτών και τους φορείς του.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments