Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / Παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων, Οριοθέτηση Αράχθου, Επιχειρηματικό Πάρκο, κοινωνικές δομές και  θρησκευτικός τουρισμός στην ατζέντα του Δημάρχου Αρταίων στην Αθήνα

Παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων, Οριοθέτηση Αράχθου, Επιχειρηματικό Πάρκο, κοινωνικές δομές και  θρησκευτικός τουρισμός στην ατζέντα του Δημάρχου Αρταίων στην Αθήνα

ME RWSO PRESBHME GG BIOMHXANIASME YFYPOURGO OIKONOMIKWNΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σειρά επαφών για σημαντικά θέματα της Άρτας είχε το προηγούμενο διήμερο στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.  Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, παρουσία και του βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα και συζήτησαν την παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων στο Δήμο Αρταίων για την αξιοποίησή τους.

Επίσης, συναντήθηκε με την Ειδική Γραμματέα  Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων Ευγενία Φωτονιάτα με την οποία συζήτησαν για διάφορα επικείμενα χρηματοδοτικά προγράμματα. Παράλληλα, επισκέφθηκε την αρμόδια υπηρεσία (Δ7) του Υπουργείου Υποδομών, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία ανάδειξης του αναδόχου για τη μελέτη Οριοθέτησης και Αντιπλημμυρικής Προστασίας του ποταμού Αράχθου, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ, η οποία δημοπρατήθηκε και είναι ενταγμένη στο ΠΔΕ.

Ο κ. Τσιρογιάννης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας Στράτο Ζαφείρη με τον οποίο συζήτησαν τις διαδικασίες για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, ενώ με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας Δημήτρη Καρελλά συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και η δημιουργία κοινωνικών δομών στο Δήμο.

Τέλος, ο Δήμαρχος ήταν προσκεκλημένος στην δεξίωση που παρέθεσε ο Ρώσος Πρέσβης Αντρέι Μάσλοφ στην Αθήνα για την Εθνική Ημέρα της Ρωσίας. Σε συνάντηση που είχε  με τον Πρέσβη συζήτησαν τις σχέσεις που συνδέουν τις δυο περιοχές, με επίκεντρο τον Άγιο Μάξιμο το Γραικό, ενώ ο κ. Τσιρογιάννης έθεσε επί τάπητος το θέμα της συνεργασίας του Δήμου Αρταίων με την πόλη Ζογκόρσκ (που απέχει 70 χιλιόμετρα από την Μόσχα), στην οποία μόνασε ο Μάξιμος Γραικός, στα πλαίσια της στοχευμένης προσπάθειας του Δήμου Αρταίων για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Στην ίδια εκδήλωση, ο Δήμαρχος είχε συνομιλία με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για το θέμα της χρηματοδότησης για κατασκευή νέων παιδικών χαρών και χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης από θεομηνίες, καθώς και με τον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, για το θέμα της παραχώρησης του Στρατοπέδου Παπακώστα.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments