Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Παρεμβάσεις της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

Παρεμβάσεις της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

GONTASΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Το ενδεχόμενο  δημιουργίας HOT SPOTS   στην περιοχή για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, επεσήμανε ο κ. Νίκος Γκόντας  επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και  ζήτησε από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, αν ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν και ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση του Γ.Γ. Μεταναστευτικής πολιτικής, ο οποίος γνωστοποίησε την προετοιμασία όλων των Δήμων της χώρας.

 Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ενημέρωση, χωρίς όμως να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γι’ αυτό και ο Δήμος  Ιωαννιτών  θα είναι καθ΄ όλα έτοιμος υποστήριξε.

 Ένα άλλο επίσης σοβαρό θέμα, που συζητήθηκε στην  ίδια  συνεδρίαση, ήταν η απόφαση Υπουργών της Κυβέρνησης στην κατάθεση σχετικής τροπολογίας, με την οποία ζητείται από την τοπική αυτοδιοίκηση, να χρηματοδοτήσει δημόσιες δομές υγείας από τους προϋπολογισμούς της. Την άρνηση της, στην ανάληψη τέτοιας ευθύνης γνωστοποίησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ,  όταν είναι γνωστό  ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους οικονομικές δυνατότητες.<< Κατάργησαν το 5ευρω για λαϊκίστικους λόγους και τώρα έρχονται να φορτώσουν στους Δήμους βάρη τα οποία αδυνατούν να σηκώσουν. Μόνο δυνητικά μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο >>τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόντας και ζήτησε να συνταχθεί και ο Δήμος Ιωαννιτών με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ που απορρίπτει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

 Αυστηρός στην τοποθέτησή του για το ίδιο  ζήτημα ήταν και ο Δημοτικός σύμβουλος  κ. Βασίλης Κοσμάς, ο οποίος περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση στο Νοσοκομείο ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, του οποίου τα χρέη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και κάθε τέτοια συμμετοχή του Δήμου είναι αδύνατη.

 ‘ Ένα ακόμη ζήτημα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν η δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει συμπολίτες  μας από επιχειρήσεις που έκλεισαν και τους έχουν απολύσει. Πρόκειται για άτομα που απολύθηκαν από δύο τοπικές επιχειρήσεις . Στην ενημέρωση που έγινε προς το σώμα. από εκπροσώπους των απολυμένων, ζητήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών να κάνει παρεμβάσεις τέτοιες, που αφ΄ενός  μεν  να πιεστούν οι επιχειρήσεις να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και αφ΄ετέρου, από πλευράς Δήμου να καταβληθούν ενέργειες τέτοιες που να μειώνουν τις απαιτήσεις φορέων προς τους ανέργους, όπως ΔΕΥΑΙ,ΔΕΗ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ κ.λ.π.

 Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Νίκος  Γκόντας τόνισε πως η παράταξη του συμμερίζεται απόλυτα την δυσμενή θέση των απολυμένων, όπως και την δυσμενή θέση των επιχειρήσεων που λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αδυναμίες. Διευκρίνισε όμως ότι δεν συμμερίζεται  την θέση των πλουσίων επιχειρηματιών με τις φτωχές επιχειρήσεις  και ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να αποφασίσει την ικανοποίηση των αιτημάτων των απολυμένων, που έχει να κάνει με την κοινωνική στήριξη τους και όχι στη σύνταξη ψηφίσματος το οποίο θα είναι ένα<< απλό ευχολόγιο>> όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

           

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments