Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΠΓΝΙ: Aυξάνονται κατά 85 οι οργανικές κλίνες

ΠΓΝΙ: Aυξάνονται κατά 85 οι οργανικές κλίνες

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2556 Β΄/27-6-2019 η τροποποίηση του Οργανισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) με την οποία αυξάνονται κατά 85 οι οργανικές κλίνες του. Το ΠΓΝΙ καθίσταται πλέον, με 845 κλίνες, τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά το δεύτερο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας.

Επισφραγίστηκε έτσι με επιτυχία η προσπάθεια ένταξης της 4ης πτέρυγας του ΠΓΝΙ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, απογοητεύοντας όσους ευαγγελίζονταν να αποκομίσουν κέρδη εμπορευόμενοι το Δημόσιο αγαθό της Υγείας με την εκμετάλλευση δημόσιων υποδομών. Είναι προφανές ότι η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των λειτουργιών του Νοσοκομείου είναι στα χέρια όλων των πολιτών της περιοχής.

Η προσπάθεια αναβάθμισης των Νοσοκομείων της περιοχής συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Έτσι, από 4/7/2019 ξεκινά σταδιακά τη λειτουργία της και η νέα Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) που βρίσκεται στην 4η πτέρυγα καθώς έχει προσληφθεί το απαραίτητο Νοσηλευτικό προσωπικό και έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες. Η εξέλιξη αυτή αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου.

Πρόσφατα επίσης, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των νέων πλυντηρίων του Νοσοκομείου ¨Χατζηκώστα¨ που είναι ενταγμένη σ΄ ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Διοίκησης του  ΠΓΝΙ για ενιαία προσέγγιση και αντιμετώπιση αναγκών των Δομών Υγείας της περιοχής. Η πρόταση που υποβλήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του ΠΓΝΙ  χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ). Η συνεργασία των δύο Νοσοκομείων στην υλοποίηση του έργου είναι άριστη. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την έναρξη των εργασιών αντικατάστασης της κεντρικής μονάδας πλυντηρίων στο ΠΓΝΙ από τα μέσα Ιουλίου. Η ολοκλήρωση του συνόλου του έργου θα επιτρέψει την κάλυψη αναγκών πολλών δομών υγείας στην περιοχή, οδηγώντας σε μια σημαντική οικονομία κλίμακας. Ως εκ τούτου η προπαγανδιστική εκμετάλλευση, από διάφορες πλευρές, των δυσκολιών που προκύπτουν, στο μεταβατικό αυτό στάδιο υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου, βλάπτουν τα Νοσοκομεία της περιοχής και αδικούν τους εργαζόμενους που μοχθούν για τη βελτίωση των υποδομών.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments