Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πεζοπόρο τμήμα Πυροσβεστικής στην Τύρια του δήμου Δωδώνης-Στην τελική ευθεία η διαδικασία για την έναρξη λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Δήμου Δωδώνης

Πεζοπόρο τμήμα Πυροσβεστικής στην Τύρια του δήμου Δωδώνης-Στην τελική ευθεία η διαδικασία για την έναρξη λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Δήμου Δωδώνης

dakaletsis1Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής  θα εγκατασταθεί στην Τύρια ενώ στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον η διαδικασία για την έναρξη λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Δήμου Δωδώνης, το οποίο θα έχει έδρα την Τύρια.Αυτά τα δύο θέματα ανακοινώθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από σχετικές ενημερώσεις του δημάρχου Χρήστου  Ντακαλέτση.Αναλυτικά:

Πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής  θα εγκατασταθεί στην Τύρια

Την παραχώρηση του πρώην κοινοτικού γραφείου στην Τύρια, προκειμένου να εγκατασταθεί πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Το θέμα συζητήθηκε, μετά από αίτημα που υπέβαλε η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα εγκαταστήσει στην περιοχή της Τύριας ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενο από επτά άτομα, για το διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου.

Έτσι θα έχει την δυνατότητα της άμεσης κι αποτελεσματικής παρέμβασης σε μία περιοχή όπου έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών.

ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΩΔΩΝΗΣ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον η διαδικασία για την έναρξη λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Δήμου Δωδώνης, το οποίο θα έχει έδρα την Τύρια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, μετά την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εγκρίθηκε και η απαιτούμενη πίστωση ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαμόρφωση του κτιρίου.

Ο Δήμος έχει παραχωρήσει στην Ελληνική Αστυνομία, για τις ανάγκες στέγασης του Τμήματος, τον πρώτο όροφο στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Σελλών, θεωρώντας ότι η λειτουργία του θα συμβάλλει στην καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επαναδιατύπωσε την θέση του, για την ανάγκη παρουσίας τοπικού αστυνόμου στα Δερβίζιανα, όπου λειτουργεί Αστυνομικός Σταθμός, όσο και στις έδρες των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Το αίτημα έχει υποβληθεί στην φυσική και πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Δήμος Δωδώνης εξακολουθεί να διεκδικεί την ικανοποίησή του.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments