Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Περιοδεία – Παρέμβαση ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ σε Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Λιμενικό και ΑΕΝ

Περιοδεία – Παρέμβαση ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ σε Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Λιμενικό και ΑΕΝ

afisa-kke-tetraselido_0Από:Γιώργος Γκόντζος

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ με επικεφαλής  τον Μιχάλη Μιχαήλ, απόστρατο ανθυποπυραγό του Πυροσβεστικού Σώματος,πραγματοποίησε περιοδεία στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσίατο Λιμενικό και την ΑΕΝ.Και στις τέσσερις υπηρεσίες η αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με τους διοικητές με τους οποίους συζήτησε γενικότερα θέματα καθώς και πιο ειδικά για κάθε υπηρεσία.

Κατά τη συζήτηση με τους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας το κλιμάκιο του Κόμματος στάθηκε στην ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που τις ορίζει στα προ περικοπών επίπεδα της 1/8/2012. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική επερώτηση στο κοινοβούλιο (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ), ζητώντας να σταματήσει εμπαιγμός των ένστολων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ψήφιση και την εφαρμογή του 3ου μνημονίου διατηρεί όλη τη νομοθεσία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παίρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται σε όσα υπήρχαν.

Όλα αυτά τα μέτρα και οι νόμοι έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και τους απόστρατους, οι οποίοι μαζί με τη φορολογία έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές που ξεπερνούν το 50% στους μισθούς και τις συντάξεις από το 2010.

Επίσης, έγινε ειδική αναφορά στηνέαεπίθεσηενάντιαστοασφαλιστικότωνένστολων αφού για ταεπικουρικάταμείατωνκλάδωναυτώνπροωθείταιημετατροπήτουςσεεπαγγελματικά, γεγονός που θα φέρει νέες απώλειες στις συντάξεις.

Ακόμη συζητήθηκε και τοθέμα τουπροσφυγικού ως αποτέλεσμα της κρίσης που φέρνει τους έντονους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στη ΝΑ Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Τα στρατευμένα παιδιά του λαού, οι φαντάροι, οι άνδρες καιοι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Είναι οργανισμοί που μας εμπλέκουν συνεχώς σε πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς ενώ βαρύτατη είναι και η ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που υποστηρίζουν την συμμετοχή  μας σ’ αυτούς.

Τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους ένστολους να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη ΧΑπου σκορπάει το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού. Δημαγωγεί όταν λέει ότι νοιάζεται για τα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζει με σθένος την συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των παραπάνω ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τους υμνητές του Χίτλερ και του ναζισμού.

Στην Αστυνομία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους τόσο του σωματείου των αστυφυλάκων όσο και των συνοριοφυλάκων καθώς και με εκπρόσωπο του σωματείου των αξιωματικών. Η συζήτηση περιστράφηκε εκτός των παραπάνω και γύρω από τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, καθώς και στην προωθούμενη συγχώνευση τμημάτων και υπηρεσιών. Ενέργειες οι οποίες θα ενισχύσουν τον κατασταλτικό χαρακτήρα και θα αποδυναμώσουν την πρόληψη.

Η τετρασέλιδη ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους άνδρες και γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας που μοιράστηκε (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ) συνάντησε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ένστολους.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι οι ένστολοιέχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να αντιστέκονται σε αυτή την πολιτική μαζί με τα αγωνιζόμενα σωματεία και φορείς.Ζητούμενο είναι και παραμένει ο προσανατολισμός των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της χώρας μας, όχι ως κατασταλτικός μηχανισμός και σε θέση μάχης απέναντι στον λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί αλλά μαζί του, βάζοντας εμπόδιο στη νέα σφαγή των δικαιωμάτων μας.

 Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments