Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών και κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών και κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

siriza

 

 

 

 

Από  το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  της ΝΕ Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση
”Πληθώρα επισκέψεων και συναντήσεων είχαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ το τριήμερο που προηγήθηκε της μεγαλειώδους κεντρικής συγκέντρωσης στο Du Lac την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με ομιλητή τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα,

1.Κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, Μερόπη Τζούφη και Κώστα Μπασούκα, επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για δεύτερη συνεχή ημέρα. Στις συναντήσεις με το προσωπικό, έγινε σαφές πως οι δημόσιες υπηρεσίες που παρέχει το Νοσοκομείο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης, πρέπει να στηριχθούν και να ενισχυθούν. Ωστόσο, έγινε σαφές πως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παραμένει όρθιο – παρά τα σχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων – λόγω της πολιτικής που εφάρμοσε η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο, αλλά και λόγω της προσπάθειας που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι.

  1. Την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τoν υποψήφιο βουλευτή του Ν. Ιωαννίνων Γιάννη Στέφο επισκέφτηκε την 5η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ). Στις συνομιλίες που είχε ο κ. Στέφος με τον διοικητή Αλέξανδρο Μπαλατσό ενημερώθηκε πως το προσωπικό αποτελείται από μόνιμους υπαλλήλους, εποχιακούς, και άτομα με 5ετή σύμβαση. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τους απασχολεί ιδιαίτερα είναι το εργασιακό καθεστώς και συγκεκριμένα οι ανανεώσεις των συμβάσεών τους.

 

Το εργοτάξιο του Δήμου επισκέφτηκε την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τoυς υποψήφιους βουλευτές Γιάννη Στέφο και Πέτρο Παλάσχα. Για αρκετή ώρα συζήτησαν με τους εργαζομένους οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αύξηση των ορίων ηλικίας, ενώ οι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται με 5μηνη σύμβαση ανέφεραν το θέμα της μη έγκαιρης καταβολής της αμοιβής τους.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Στέφος βρέθηκε στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που στεγάζονται στην Ριζάρειο και συγκεκριμένα την Δ/νση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, την Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών και το Δασαρχείο Ιωαννίνων. Στο τέλος της περιοδείας του ο κ. Στέφος επισκέφτηκε την Δ/νση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, το Τμήμα Κληροδοτημάτων, τον ΕΦΕΤ και τον ΟΓΑ όπου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για καίρια θέματα των υπηρεσιών.

Τις απογευματινές ώρες ο κ. Στέφος παρακολούθησε το παραδοσιακό έθιμο «Καγκελάρι» στο χωριό Χουλιαράδες, το οποίο αναβίωσε και φέτος με επιτυχία.

Τους Χουλιαράδες είχε επισκεφθεί την προηγούμενη του πανηγυριού και η υποψήφία βουλευτής Μερόπη Τζούφη, ΄οπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την ανάγκη υπερψήφισης του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.

3.Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Καραγιάννης επισκέφτηκε  τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όπου συναντήθηκε με τη Διευθύντρια κα. Αλεξάνδρα Μέγα και το προσωπικό της σχολής.

 

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η σχολή στην τυροκόμηση ειδικά παραδοσιακών ΠΟΠ και ΠΓΕ γαλακτοκομικών προϊόντων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα των Ευρωπαϊκών σημάτων ποιότητας. Η σχολή διαθέτει όλες τις υποδομές ώστε να εξελιχθεί, με τη βούληση της πολιτείας, ως βασικό εθνικό εκπαιδευτικό κύτταρο προστασίας της φέτας και των άλλων παραδοσιακών ελληνικών τυριών.

 

Στη συνέχεια επισκέφτηκε κτηνοτρόφους της περιοχής Κουτσελιού, όπου ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, το κόστος παραγωγής και τις σημερινές τιμές γάλακτος.

Επίσηςτις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ Ιωαννίνων επισκέφτηκε στις 9-9 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον υποψήφιο βουλευτή κ. Γιάννη Καραγιάννη και τον πρώην οικονομικό επιθεωρητή κ. Γιώργο Κρανά.

 

Η συζήτηση με τον προϊστάμενο κ. Βασίλειο Ντάνη και τους υπαλλήλους – ελεγκτές, περιστράφηκε γύρω από τον νευραλγικό ρόλο του ΣΔΟΕ στα ζητήματα της φοροδιαφυγής, των εσόδων, των προληπτικών ελέγχων και της αποδοχής της υπηρεσίας από την κοινωνία.”

 

 

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments