Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Περιφερειάρχης για το Γεφύρι της Πλάκας:Από ευχολόγια έχουμε γεμίσει.

Περιφερειάρχης για το Γεφύρι της Πλάκας:Από ευχολόγια έχουμε γεμίσει.

gremise-togefyri-ths-plakas2Από:Γιώργος Γκόντζος

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, ο Περιφερειάρχης σημείωσε:

“Από ευχολόγια έχουμε γεμίσει. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε το θέμα στην πράξη. Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει ένα φορτίο, το οποίο όμως δεν είναι δικό της, αλλά του Υπουργείου Πολιτισμού και όλοι οι άλλοι φορείς μπήκαμε  σε αυτή τη διαδικασία για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Με δική μας πρωτοβουλία έγινε ότι έγινε το καλοκαίρι και περάσαμε την πρώτη φάση. Έχουν τεθεί οι πρώτες ζητούμενες παράμετροι για το πως μπορούν να στηριχθούν τα βάθρα. Με το Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήμα Ηπείρου), το Ε.Μ.Π., το Δήμο Β. Τζουμέρκων και το Σύλλογο Προστασίας Αράχθου έχουμε κάνει  συζήτηση. Πρέπει κάποιοι να υπερβούμε εαυτόν για να γίνει το γεφύρι”.

 Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον ιδιωτών να στηρίξουν την πρωτοβουλία αναστήλωσης του γεφυριού, τόνισε μεταξύ άλλων: “Το ενδιαφέρον θα το δούμε στην πορεία. Όταν θα είμαστε σε θέση να ζητήσουμε βοήθεια, θα το κάνουμε απευθυνόμενοι σε όλο τον κόσμο. Θα ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός, και τότε δεν θα υπάρχουν ευχολόγια, αλλά ο  καθένας θα βάζει λεφτά, λίγα ή πολλά, για να ξαναγίνει το γεφύρι”.

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments