Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Πιερί Μαρτάν : Ο πασίγνωστος Γάλλος κοσμηματοποιός νέος πρεσβευτής της υποψηφιότητας των Ιωαννίνων στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Πιερί Μαρτάν : Ο πασίγνωστος Γάλλος κοσμηματοποιός νέος πρεσβευτής της υποψηφιότητας των Ιωαννίνων στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

1766843436Ο Γάλλος κοσμηματοποιός Πιερί Μαρτάν μία μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο του κοσμήματος, ο οποίος σχεδιάζει κοσμήματα για όλους τους μεγάλους οίκους της Ευρώπης και η πρώτη του ενημέρωση και προσέγγιση έγινε από τον παλιό μαθητή του Δήμο Παπαδόπουλο, επίσης κοσμηματοποιό που ζει και δραστηριοποιείται στα Γιάννινα.

02

Τότε ο κ. Μαρτάν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα τέχνης και κουλτούρας και συνδέοντας την Ήπειρο με το γνωστό οίκο κοσμημάτων BULGARI, τον οποίο γνωρίζει και θαυμάζει, αποφάσισε να προωθήσει και ο ίδιος την υποψηφιότητα της πόλης στους διαδικτυακούς του φίλους μέσω facebook αλλά και να επισκεφτεί ο ίδιος την πόλη που με τόση θέρμη θέλησε να προωθήσει. Επιπλέον, προς τιμήν της πόλης και ως δώρο στο Δήμαρχό της Θωμά Μπέγκα, σχεδίασε ένα κόσμημα, του οποίου βασικό στοιχείο είναι ένα κρυστάλλινο δάκρυ που συμβολίζει τη λίμνη Παμβώτιδα, πάνω στην οποία είναι χτισμένη η πόλη.
“Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενούμε στην πόλη μας τον Πιερί Μαρτί, μία μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο του κοσμήματος, ο οποίος αποτελεί έναν από τους τρεις επίσημους πρεσβευτές της διεκδίκησης”, δήλωσε η Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών Μαρία Στρατσάνη.
“Τις μέρες που είμαι εδώ είδα πολλά μέρη που με ενθουσίασαν. Αυτό που με έχει αγγίξει ιδιαίτερα είναι αυτό το μείγμα φύσης και κουλτούρας που διέπει την πόλη”, σημείωσε ο Πιερί Μαρτάν.
“Όταν εγώ προσωπικά του μίλησα για το project της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, κατευθείαν ήρθε στο μυαλό του η εικόνα της Ηπείρου και του οίκου Bulgari που γνωρίζει καλά. Είναι ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ”, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, αν και δεν κατόρθωσε να παραστεί στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την παρουσίαση της δουλειάς του Γάλλου κοσμηματοποιού, δεν άφησε το δώρο του χωρίς ανταπόδοση, προσφέροντάς του μέσω της κ. Στρατσάνη ένα παραδοσιακό έργο γιαννιώτικης τέχνης, συνοδευόμενο από τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του.
Σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου ο κ. Μαρτάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αιματηρά επεισόδια του Παρισιού που συνέπεσαν με την επίσκεψή του στα Γιάννινα.
«Η καρδιά μου είναι συγχρόνως εκεί και εδώ», τόνισε. «Αμφιταλαντεύομαι μεταξύ συναισθημάτων χαράς και θλίψης, Πρόκειται για πράξεις κατά της ανθρωπότητας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή η Γαλλία αντιδρά στρατιωτικά αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον».
Ακούστε το ηχητικό

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments