Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / «ΠΙΤΤΑ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ» ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ «ΓΚΙΝΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ.

«ΠΙΤΤΑ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ» ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ «ΓΚΙΝΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ.

01 χορευτικο πκδι γκινες02 χορευτικο πκδι πιττα 2016Από:Γιώργος Γκόντζος–Στα πλαίσια μιας «οικογενειακής» γιορτής, οι χορευτές των Ενήλικων Τμημάτων του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, έκοψαν όπως κάθε χρόνο, την «Πίττα του Νέου Έτους».

Στις ιδιαιτερότητες της εκδήλωσης  εντάσσονταν η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων στους χορευτές που συμμετείχαν στην επίτευξη ενός νέου παγκοσμίου ρεκόρ «Γκίνες» (Guinness World Records) και αφορούσε στους περισσότερους χορευτές, που χόρεψαν ομοιόμορφα το «Ζεϊμπέκικο». Συνολικά ήταν 754.

Το γεγονός διοργάνωσε ο «Αδελφοποιημένος» των Ιωαννίνων (από το 1997) Δήμος Αγίας Νάπας Κύπρου στις 27/9/2015, που απέστειλε πρόσφατα και τα σχετικά διπλώματα, τα οποία παρέδωσε στους χορευτές και τους δασκάλους χορού Ηλία Γκαρτζονίκα και Νίκο Νούσια, η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Βάσω Μέγα και το Μέλος του Βάλια Μήτσιου. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος έστειλαν τις ευχές τους για το νέο έτος και τη συνέχιση των επιτυχιών, καθότι παρευρίσκονταν σε άλλη εκδήλωση.

Αυτό απετέλεσε μια παράλληλη εκδήλωση ενός εκ των παλαιοτέρων πολιτιστικών θεσμών της Μεσογείου.

Του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, όπου συμμετείχε το γιαννιώτικο Συγκρότημα μαζί με άλλα της Κύπρου και της Ρωσίας και με καταξιωμένους Ελλαδίτες ερμηνευτές όπως οι: Μάριος Φραγκούλης, Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας και Σοφία Παπάζογλου.

 

Μια ακόμη συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν αυτή όπου σημαντικοί και αποδεδειγμένα «Φίλοι Πολιτισμού» των Ιωαννίνων και του Συγκροτήματος, ευχήθηκαν μέσω διαδικτύου λίγο πριν την εκδήλωση, να εκλεγεί η Ηπειρωτική πόλη, «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για το 2021.

Αυτοί ήταν: η Πολιτιστική Λειτουργός της Αδελφοποιημένης των Ιωαννίνων από το 1997 Αγία Νάπα Κύπρου, Μαρία Τοφινή- Τσαντήλα και η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Λεμεσού Κύπρου (Αδελφοποιημένου Δήμου των Ιωαννίνων από το 1984) Σκεύη Αντωνιάδου.

 

Η εκδήλωση των χορευτών έκλεισε με το κόψιμο της Πίττας και φυσικά με χορό, τραγούδι και παραδοσιακά εδέσματα που παρασκεύασαν οι ίδιοι.

Την μουσική συνοδεία είχαν οι: Κώστας Βάρδης, Γιώργος Πατσούρας, Βασίλης Τσίκας και Αντώνης Τζιάσιος.

 

————————————————————————

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  1. Τα μέλη του Συγκροτήματος Δήμου Ιωαννιτών μετά την απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων του ρεκόρ «Γκίνες»

 

Οι ενήλικες χορευτές στην εκδήλωση για την Πίττα του Νέου Έτους που διορ

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments