Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πολιτικό σχόλιο Δημάρχου Ιωαννίνων για ΑΔΕΙ:Η δικαιοσύνη ερευνά μια υπόθεση που έρχεται από το παρελθόν και θα κάνει τη δουλειά της.

Πολιτικό σχόλιο Δημάρχου Ιωαννίνων για ΑΔΕΙ:Η δικαιοσύνη ερευνά μια υπόθεση που έρχεται από το παρελθόν και θα κάνει τη δουλειά της.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ1

 Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τις τελευταίες  εξελίξεις και τη δικαστική διερεύνηση στην υπόθεση της ΑΔΕΙ, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας , απάντησε ως εξής:

« Όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε στη φάση της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης και θέλω να είμαι πολύ φειδωλός και πολύ προσεκτικός στην απάντηση μου.

Η δικαιοσύνη ερευνά μια υπόθεση που έρχεται από το παρελθόν και θα κάνει τη δουλειά της.

Εγώ αυτό που έχω να πω -σε πολιτικό επίπεδο – είναι ότι η ΑΔΕΙ με τα χρέη που μας «κληρονόμησε» ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί ακόμη και σήμερα το Δήμο μας και τους δημότες του.

Η παράταξη μας ως αντιπολίτευση πριν το 2010 ήταν σαφής σε όσα έλεγε για την ΑΔΕΙ απέναντι στην τότε δημοτική αρχή. Όταν ανέλαβε ως Δημοτική Αρχή το Δήμο, με Δήμαρχο τον Φίλιππα Φίλιο, αλλά και εμείς ως σημερινή  Δημοτική Αρχή, πολιτικά έχουμε δηλώσει σαφώς ότι αυτή η επιχείρηση, όχι μόνο δεν λειτούργησε ποτέ υπέρ των συμφερόντων των πολιτών, αλλά με την κακή διαχείριση που έγινε φόρτωσε στο Δήμο και τους δημότες  του χρέη για πολλά χρόνια.

Ακόμη και σήμερα αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε κάθε μήνα πολλές χιλιάδες ευρώ στις δόσεις του χρέους που «κληρονομήσαμε» στην ΑΔΕΙ.

Θέλω σε αυτή τη φάση να είμαι πολύ προσεκτικός και να πω πως, αν αυτή η κακή διαχείριση στην ΑΔΕΙ, μένει εκεί ή είναι κάτι παραπάνω, αυτό θα το διερευνήσουν οι δικαστικές αρχές».

Να σημειωθεί ότι επί Δημαρχίας Φίλιππα Φίλιου, το 2011 η ΑΔΕΙ έκλεισε και προχώρησε η  διαδικασία εκκαθάρισης, με το Δήμο να εξακολουθεί να πληρώνει από τότε μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο, μεγάλα ποσά στα παλιά χρέη της ΑΔΕΙ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών πληρώνει κάθε μήνα 24.000 ευρώ στο χρέος της ΑΔΕΙ προς το ΙΚΑ. Πρόσφατα ο Δήμος εκμεταλλευόμενος τη ρύθμιση των 100 δόσεων, προχώρησε στη ρύθμιση (σε 50 δόσεις), ενός υπόλοιπου χρέους της ΑΔΕΙ προς το ΙΚΑ, ύψους 1.500.000 ευρώ, μια ρύθμιση από την οποία επωφελήθηκε περίπου 400.000 ευρώ.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments