Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Συμφωνική Συναυλία με την Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Γεώργιο Χλίτσιο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Συμφωνική Συναυλία με την Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Γεώργιο Χλίτσιο

DSC_7947DSC_7925Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Συμφωνική Συναυλία με την Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου μας τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Περιστεράς Δουρούτη υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού κ. Γεώργιου Χλίτσιου, μετατρέποντας τον ιδιαίτερο αυτόν χώρο σε σημείο συνάντηση φίλων της μουσικής και σε μια εστία καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Γεώργιος Καψάλης, υποδέχθηκε και καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και εξέφρασε τη χαρά του για το ταλέντο, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χαρακτηρίζουν τους φοιτητές. Ο Αναπληρωτής Πρύτανη και Πρόεδρος της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης, Καθ. κ. Ανδρέας Φωτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση της εν λόγω δράσης και επεσήμανε τη σημασία στήριξης πρωτοβουλιών, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινωνικής και πολιτιστικής αλληλεπίδρασης. Και οι δύο συνεχάρησαν θερμά τόσο τους φοιτητές-μέλη της Καμεράτα για την ουσιαστική τους συμμετοχή, όσο και τον καταξιωμένο μαέστρο κ. Γεώργιο Χλίτσιο για την πολύτιμη συμβολή του σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία.

Στη συναυλία, παρουσιάστηκαν έργα του Antonio Vivaldi, Amadeus Mozart, Gustav Holst, Edvard Grieg και Νίκου Σκαλκώτα, και συνέπραξαν ως σολίστ οι βιολονίστες και μέλη της Καμεράτα κα Ευγενία Γεωργίου, κ. Ευριπίδης Παππάς και κα Μαρίνα Βλάχου. Τα έργα του προγράμματος κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα συμφωνικής μουσικής τριών περίπου αιώνων, που αντιστοιχούν στην προκλασική, κλασική, ρομαντική και σύγχρονη εποχή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Γεώργιο Χλίτσιο για την ανεκτίμητη προσφορά του στην Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments