Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Προτεραιότητα η καλή λειτουργία των αθλητικών υποδομών -Σύσκεψη στο δημαρχείο με τον ΓΓΑ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Προτεραιότητα η καλή λειτουργία των αθλητικών υποδομών -Σύσκεψη στο δημαρχείο με τον ΓΓΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ενεργειακή αναβάθμιση ΕΑΝΚΙ, συντήρηση αθλητικών υποδομών και προώθηση του μαζικού αθλητισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης με το Γ.Γ. Αθλητισμού στο Δημαρχείο

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου – Κολυμβητηρίου στο ΕΑΝΚΙ και γενικά η συντήρηση των αθλητικών υποδομών των Ιωαννίνων, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στον υγρό στίβο της Παμβώτιδας, καθώς  και η προώθηση του μαζικού αθλητισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα και του Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού. Μια συνάντηση όπου τονίστηκε η διάθεση για στενή συνεργασία των δύο πλευρών.

Τόσο ο Γ.Γ. Αθλητισμού, όσο και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, χαρακτήρισαν «δημιουργική και πολύ χρήσιμη» τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο. Στη σύσκεψη όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμμετείχαν επίσης:  ο αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Αντιδήμαρχος, Παντελής  Κολόκας και ο Εντεταλμένος για τον Αθλητισμό Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Καλούδης και εκ μέρους της Διοίκησης του Π.Ε.Α.Κ.Ι., ο πρόεδρος, Σπύρος Πάικας, και τα μέλη της διοίκησης Σπύρος Ντάνης και Βαγγέλης Παλατζίδης.

Αυτό το οποίο τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και συνομολόγησαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, είναι ότι η περιοχή των Ιωαννίνων είναι διαχρονικά αδικημένη σε ότι αφορά στις αθλητικές υποδομές, με τον Γ.Γ. Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό να αποδέχεται ότι μια πόλη σαν τα Γιάννενα έχει δικαίωμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Στους καιρούς που ζούμε είναι βασική προτεραιότητα να σώσουμε-συντηρήσουμε τουλάχιστον τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές», είπε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Χαρακτήρισε σημαντικό το ότι στο πλαίσιο αυτό «θα ‘τρέξουμε’ μαζί αυτό που ξεκίνησε ο Δήμος Ιωαννιτών, δηλαδή την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΑΝΚΙ, αλλά και την αντικατάσταση του ταρτάν του στίβου στο γήπεδο των Ζωσιμάδων και τη Λιμνοπούλα».

Να σημειωθεί πως – όπως έκανε γνωστό ο Γ.Γ. Αθλητισμού- τη Δευτέρα έχει συγκαλέσει σύσκεψη με το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) όπου ένα από τα τρία θέματα αυτής είναι το ΕΑΝΚΙ. Όπως είπε ο κ. Συναδινός, « θα εξετάσουμε πως  υποστηρίξουμε την πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών για την ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων».

«Αποφασίσαμε να υπάρχει στενή συνεργασία Δήμου και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για να κρατήσουμε ανοιχτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις, να τις συντηρήσουμε δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς άθλησης. Η εικόνα είναι ότι χρειάζονται σοβαρή συντήρηση αλλά και υποστήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό», δήλωσε ο Γ.Γ. Αθλητισμού.

 

Έμφαση στο μαζικό αθλητισμό

Κοινή θέση τόσο της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων και της Γ.Γ. Αθλητισμού είναι η έμφαση στο μαζικό αθλητισμό.

«Συζητήσαμε πως θα δώσουμε βάρος στον μαζικό αθλητισμό με χαμηλού κόστους διάσπαρτες εγκαταστάσεις στο Δήμο», είπε ο κ. Μπέγκας, ενώ ο κ. Συναδινός πρόσθεσε πως «υπάρχει ένα σχέδιο από την πλευρά του Δήμου, θα δούμε το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς στην υλοποίηση του».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι ο Δήμος ήδη βοηθάει όπου μπορεί στη συντήρηση και καθαριότητα των αθλητικών υποδομών που είναι στην αρμοδιότητα του ΠΕΑΚΙ.

Επίσης ένα από τα θέματα που έθεσε στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, ήταν η ανάγκη αναβάθμισης των εγκαταστάσεων για την καλύτερη αξιοποίηση του υγρού στίβου της Παμβώτιδας.

Η σημερινή σύσκεψη στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σε μια χρονική στιγμή όπου «διανύουμε και πάλι μια μεταβατική πολιτική περίοδο», όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων. Τονίστηκε όμως , απ’ όλες τις πλευρές, πως το κράτος έχει συνέχεια και θα πρέπει να υπάρχει ένας σχεδιασμός και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα ακολουθείται ανεξάρτητα από την πολιτική συγκυρία.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments