Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Προχωρούν οι διαδικασίες για το ανοιχτό κέντρο εμπορίου και μεγάλο δακτύλιο

Προχωρούν οι διαδικασίες για το ανοιχτό κέντρο εμπορίου και μεγάλο δακτύλιο

Στην αποδοχή της ένταξης των έργων του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου και του μεγάλου δακτυλίου της πόλης, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Πρόκειται για μία τυπική διαδικασία, απαραίτητη όμως για να προχωρήσουν τα επόμενα στάδια και να δρομολογηθούν οι ενέργειες για την δημοπράτησή τους.

Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στο οποίο μετέχει ο Δήμος και το Επιμελητήριο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στη δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο της πόλης (οδός Ανεξαρτησίας και παρακείμενοι οδοί) με σκοπό την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Η περιοχή στην οποία θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις (περιοχή παρέμβασης) στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο της πόλης, οριοθετείται από τις οδούς: οδός Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη (από Κάνιγγος μέχρι Ανεξαρτησίας), Ζωής Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Αγίου Νικολάου) και Παρ. Ευαγγελίδη.

Στην περιοχή παρέμβασης θα υλοποιηθούν ενέργειες όπως:

  1. «Αναβάθμιση Δημόσιου Χώρου»
  2. «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης»
  3. «Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής»
  4. «Προβολή και προώθηση περιοχής παρέμβασης»

Πριν από λίγες ημέρες το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου εγγράφηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα και έτσι το επόμενο βήμα είναι η κατάρτιση και η έγκριση των όρων δημοπράτησης.

Ο μεγάλος δακτύλιος

Ο μεγάλος δακτύλιος της πόλης έχει συνολικό προϋπολογισμό 27,3 εκατομμύρια και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Ο Δήμος, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρά όλες τις διαδικασίες με στόχο το αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκινήσει η απαλλοτρίωση των εκτάσεων ώστε εντός του πρώτου εξαμήνου της νέας χρονιάς να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στην συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό στάδιο. Το συνολικό μήκος φτάνει στα 4.360 μέτρα.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments