Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Πρωτοβουλίες σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Πρωτοβουλίες σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εκθεση φωτογραφίας 2Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Με φωτογραφική έκθεση –ανασκόπηση «Από την Πρωτομαγιά του Σικάγο μέχρι σήμερα» ξεκίνησαν τις εκδηλώσεις από  σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Σήμερα πρώτη μέρα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων έστησε την φωτογραφική έκθεση μπροστά από το σούπερ μάρκετ Καρυπίδη, όπου εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι δίνουν αγώνα για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους με τους μισθούς και τα δικαιώματα που είχαν.

Σκυτάλη στο Εργατικό Κέντρο που υποδέχτηκε τις σχολές κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Εκεί  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ξενάγησαν τους μαθητές στην έκθεση φωτογραφίας και ακολούθησε ομιλία από την πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού  Ανδριάνα Λευτάκη. Οι μαθητές άκουσαν γιατί τιμάμε την 1η Μάη: για τους αγώνες των εργατών του Σικάγο, την απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη του 1936, την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή. «Τιμάμε αυτούς που στάθηκαν περήφανα δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για τα δικαιώματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτά τιμάμε και δεν τα βλέπουμε μόνο ως ιστορικά γεγονότα, αλλά τα βλέπουμε και ως παράδειγμα στο σήμερα, που ακούμε παντού να μας λένε ότι η ιστορία δεν αλλάζει. Κι όμως, όταν οι λαοί, οι εργαζόμενοι το αποφασίσουν έχουν δύναμη και έχουν κατακτήσεις. Χρειάζεται όμως οργάνωση» σημείωσε.

Τέλος από αύριο ξεκινά η έκθεση με παιδικές ζωγραφιές ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά που έκαναν οι μαθητές της πόλης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

Επίσης για αύριο το πρωί η έκθεση φωτογραφίας θα μεταφερθεί σε μεγάλους χώρους δουλειάς και στα Δημόσια ΙΕΚ, ενώ στις 7:30μμ το θα ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία με εργατικά τραγούδια μπροστά στη Νομαρχία.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments