Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πρωτοποριακή εμφύτευση βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια στο ΠΓΝΙ

Πρωτοποριακή εμφύτευση βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια στο ΠΓΝΙ

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Με επιτυχία στέφθηκαν  οι πρώτες δύο εμφυτεύσεις στην Βορειοδυτική Ελλάδα, του πρωτοποριακού βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια Micra® (Medtronic, Inc.) από την ομάδα του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙωαννίνων.

Ο Micra®, που είναι ο μικρότερος βηματοδότης στον κόσμο, τοποθετείται με εξειδικευμένη τεχνική διαμέσου της μηριαίας αρτηρίας του ασθενούς και αγκιστρώνεται στο μυοκάρδιο, σε αντίθεση με τον συμβατικό βηματοδότη που διαθέτει ειδικά ηλεκτρόδια εντός των καρδιακών κοιλοτήτων ενώ η βηματοδοτική συσκευή-μπαταρία εμφυτεύεται στον θώρακα του ασθενούς.

Πρόκειται για ιδιαίτερα εξελιγμένη συσκευή της οποίας η τοποθέτηση απαιτεί εξειδίκευση και ικανότητα από την ιατρική ομάδα που την υποστηρίζει.

Ο Micra® αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση σε περιπτώσεις ασθενών όπου η εμφύτευση συμβατικού βηματοδότη δεν είναι δυνατή, παρέχοντας έτσι στους Καρδιολόγους ένα πολύτιμο και τεχνολογικά καινοτόμο εργαλείο στην θεραπεία των καρδιακών βραδυαρρυθμιών.

Το ΠΓΝΙ επελέγη ανάμεσα στα ελάχιστα κέντρα που πληρούν τις προϋποθέσεις εμφύτευσης της συγκεκριμένης συσκευής καθώς διαθέτει και τις υποδομές αλλά κυρίως το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό που χρειάζεται, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τέτοιες πρωτοποριακές επεμβάσεις.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments