Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πρόβλημα για τον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων τα ανεπιτήρητα βοοειδή.Δηλώσεις του προέδρου της Τ.Κ Αθαμανίου και του δημάρχου

Πρόβλημα για τον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων τα ανεπιτήρητα βοοειδή.Δηλώσεις του προέδρου της Τ.Κ Αθαμανίου και του δημάρχου

3095562727Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Για το πρόβλημα που δημιουργείται στον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων από την παρουσία ανεπιτήρητων βοοειδών μίλησαν στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος).στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, ο Νίκος Κοτσιάφτης πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αθαμανίου ,και ο δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης.Για το πρόβλημα εξέδωσε ανακοίνωση η Δημοτική Παράταξη “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ”.

Ακούστε τις δηλώσεις τους και διαβάστε την ανακοίνωση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ https://www.youtube.com/watch?v=mwvlYeNhgXg

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Επιτέλους η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για τα ανεπιτήρητα βοοειδή, έπραξε το αυτονόητο (που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και δυόμιση χρόνια) και επέβαλε πρόστιμο στους ιδιοκτήτες των ζώων που καταστρέφουν ότι βρουν μπροστά τους, είναι επικίνδυνα  για πεζούς και οδηγούς οχημάτων, που κινούνται όχι μόνο στο δημοτικό δίκτυο (ευθύνη του Δήμου) αλλά και στην εθνική οδό Άρτας-Τρικάλων (ευθύνη την Περιφέρειας Ηπείρου), ενώ τα ίδια υποφέρουν εκτεθειμένα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή των Κεντρικών Τζουμέρκων. Αυτό έγινε  με εισήγηση του προέδρου της Τ.Κ. Αθαμανίου μετά από πολλές καταγγελίες παθόντων δημοτών και αφού οι ιδιοκτήτες δεν συμμορφώθηκαν στις προφορικές συστάσεις ατόμων και υπηρεσιών.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου και ιδιαίτερα τους κατοίκους  Αθαμανίου, Βουργαρελίου, Καψάλων, Παλαιοκάτουνου, Θεοδωριάνων και όπου αλλού υποφέρουν από τις καταστροφές των βοοειδών και τις απειλές των ιδιοκτητών να αποτινάξουν το ζυγό του φόβου  και των εκβιασμών και να ακολουθήσουν την νόμιμη διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος που είναι η ενημέρωση του τοπικού Προέδρου του Δήμου, των αρχών της Αστυνομίας, του Δασοφύλακα και του υπεύθυνου Κτηνιάτρου του Δήμου που έχουν την ευθύνη της συλλογής των αδέσποτων, της εξακρίβωσης του ιδιοκτήτη και του εγκλεισμού τους όπως προβλέπεται από το Νόμο.

Αγαπητοί συνδημότες, η τύχη μας και το μέλλον μας είναι στα χέρια μας και ο καθένας από εμάς, συμπεριλαμβανομένων και των αρμόδιων αρχών, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν είναι κατανοητό και επιτρεπτό, το 2018  σε μία δημοκρατική χώρα να ζούμε κάτω από τον εκβιασμό του να μην εφαρμόζονται οι νόμοι της Πολιτείας, οι οποίοι σκοπό έχουν να προστατεύουν τους δημότες από κάθε είδους αυθαιρεσία. Δεν νοείται οι κάτοικοι των χωριών μας να ζουν σε περιβάλλον ασυνειδησίας, εκφοβισμού και καταπίεσης, καταστάσεις που θυμίζουν συμπεριφορές άλλων εποχών.

Οι περισσότεροι Δήμοι έλυσαν το πρόβλημα των ανεπιτήρητων και αδέσποτων βοοειδών εφαρμόζοντας το νόμο 4056/12.

Την ίδια πορεία θα πρέπει να ακολουθήσει και ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, γιατί η οργή και η αγανάκτησή μας έχουν ξεχειλίσει.

Καιρός να αφυπνιστούμε!”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments