Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων υλοποιεί ο Δήμος Πωγωνίου

Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων υλοποιεί ο Δήμος Πωγωνίου

Εμβολιάστηκαν και τσιπαρίστηκαν 30 ζώα, στειρώθηκαν 10

Στην κατάρτιση ενός πλαισίου προστασίας και ευζωίας των αδέσποτων ζώων έχει προχωρήσει από πέρυσι ο Δήμος Πωγωνίου στοχεύοντας παράλληλα στην καταγραφή του αριθμού τους και τη σταδιακή μείωση αυτού.

Έτσι, σε συνεργασία με κτηνίατρο, έχουν εμβολιαστεί, τσιπαριστεί και αποπαρασιτωθεί συνολικά 30 σκυλιά, στα οποία τοποθετήθηκε παράλληλα ευδιάκριτο κολάρο με το ταμπελάκι «Δήμος Πωγωνίου» ενώ στειρώθηκαν, έως σήμερα, 10 αδέσποτοι σκύλοι.

Στόχος του Δήμου Πωγωνίου είναι η προστασία των αδέσποτων ζώων και η εξασφάλιση συνθηκών ομαλής συμβίωσης με τους δημότες. «Θέσαμε τις πρώτες βάσεις μιας πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων. Διασφαλίζεται έτσι η προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και η αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης επικίνδυνου και επιθετικού ζώου» τόνισε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γαλίτσης, όλες οι ενέργειες που εκτελούνται, πραγματοποιούνται κατόπιν συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας στην οποία έχει εντοπιστεί το αδέσποτο ζώο και της πενταμελούς επιτροπής που έχει συσταθεί στο Δήμο Πωγωνίου. «Όλα τα περιστατικά καταγράφονται στη βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό. Είναι ωστόσο σημαντικό να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες ώστε να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των αδέσποτων ζώων» σημείωσε.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments