Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πρόγραμμα Προληπτικής/Οδοντιατρικής για μαθητές Δημοτικών σχολείων κ.α.  

Πρόγραμμα Προληπτικής/Οδοντιατρικής για μαθητές Δημοτικών σχολείων κ.α.  

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με τον αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό για την προστασία του παιδιού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρόκειται να πραγματοποιήσει στην πόλη μας πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής /οδοντιατρικής από την Κινητή  Μονάδα «Ιπποκράτης», από την Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, στην κεντρική Πλατεία Πύρρου των Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα αφορά κυρίως μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου , αλλά και άτομα ευπαθών ομάδων, όπως οικογένειες που εξυπηρετούνται από τις δράσεις του προγράμματος «Στήριξης του Παιδιού και της οικογένειας» των Παιδικών Χωριών SOS , φιλοξενούμενους δομών κοινωνικής προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών,  καθώς και άλλους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Στόχος αυτής της δράσης είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά, στον τομέα της Υγείας.

Η κινητή μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα πλαισιωθεί από εθελοντές Ιατρούς του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και θα περιλαμβάνει Παιδίατρο, Ωτορινολαρυγγολόγο, Οφθαλμίατρο, Οδοντίατρο και   Γενικό Ιατρό.        

Η όλη εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία με τη συμμετοχή της σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα αναδεικνύει το ανθρωπιστικό της πρόσωπο και το μεγάλο ενδιαφέρον της για την υγεία και την ευεξία των πολιτών της και προάγει τις συνεργασίες ευρύτερου χαρακτήρα με φορείς και οργανώσεις κοινωνικής φροντίδας παρέχοντας προστασία στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments