Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πρόσληψη Ιατρού Εργασίας από το Δήμο Αρταίων

Πρόσληψη Ιατρού Εργασίας από το Δήμο Αρταίων

IATROS ERGASIAS

Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή μέριμνα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζόμενών του, στο πλαίσιο της εφαρμογής της KYA αρ. Y7α/Γ.Π.ΟΙΚ112498 (ΦΕΚ 177-18-10-1985 και σε συμμόρφωση του Νόμου 1568/85, ο Δήμος Αρταίων προσέλαβε, μετά από προκήρυξη, Ιατρό Εργασίας, τον Παθολόγο κ. Νάνο Ευστάθιο, ο οποίος θα επισκέπτεται ως εξωτερικός συνεργάτης τις υπηρεσίες του Δήμου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Να σημειωθεί, ότι πρόληψη ιατρού εργασίας γίνεται για πρώτη φορά μετά το 2012 στο Δήμο Αρταίων.

Ο γιατρός εργασίας προβαίνει σε παροχή υποδείξεων και συμβουλών στον εργοδότη, στους εργαζομένους και στους εκπροσώπους τους, γραπτά ή προφορικά, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων.

Παράλληλα, προβαίνει σε ιατρικό έλεγχο των εργαζομένων σχετικό με τη θέση εργασίας τους, μετά την πρόσληψή τους ή την αλλαγή της θέσης εργασίας καθώς και σε περιοδικό ιατρικό έλεγχο κατά την κρίση του Επιθεωρητή Εργασίας, ύστερα από αίτημα της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων όταν τούτο δεν ορίζεται από το νόμο, μεριμνά για τη διενέργεια των ιατρικών εξετάσεων και μετρήσεων παραγόντων του εργασιακού περιβάλλοντος σε εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν κάθε φορά, εκτιμά την καταλληλότητα των εργαζομένων για τη συγκεκριμένη εργασία και αξιολογεί και καταχωρεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ενώ εκδίδει βεβαίωση των παραπάνω εκτιμήσεων και την κοινοποιεί στον εργοδότη. Ο γιατρός ερευνά τις αιτίες των ασθενειών που οφείλονται στην εργασία και αναλύει και αξιολογεί τα αποτελέσματα των ερευνών, προτείνοντας μέτρα για την πρόληψη των ασθενειών αυτών.

Τέλος, υποχρεούται κατά την εκτέλεση του έργου να πραγματοποιεί ελέγχους στους χώρους εργασίας, ενώ τηρεί ιατρικό φάκελο ανά εργαζόμενο.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments