Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Πρόταση στο «Φιλόδημο ΙΙ» για το αθλητικό κέντρο στην Ζίτσα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο

Πρόταση στο «Φιλόδημο ΙΙ» για το αθλητικό κέντρο στην Ζίτσα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο

Τη μελέτη του έργου «Αναβάθμιση αθλητικού κέντρου Τ.Κ. Ζίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 317.000ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης (12/03/2019). Ταυτόχρονα, το Σώμα για το ίδιο έργο, έδωσε το «πράσινο φώς» για την υποβολή πρότασης Ένταξης και Χρηματοδότησης  στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα αναβάθμισης του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου, κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου με παρεμβάσεις να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες υποδομές και ταυτόχρονα να εντάξει το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στην περιοχή. Πρόσφατα, κατάφερε να καλύψει ένα σημαντικό κενό ετών στις υποδομές, ηλεκτροδοτώντας τα αποδυτήρια καθώς ήταν το μοναδικό γήπεδο που δεν είχε ηλεκτροδοτηθεί μέχρι σήμερα. Επίσης, μετά από επίπονη προσπάθεια και διαρκής επικοινωνία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη εξασφαλίστηκε η σύμφωνη γνώμη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποβολή του έργου «Αναβάθμιση αθλητικού κέντρου Τ.Κ. Ζίτσας»  στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». «Ο αγώνας μας για να πετύχουμε την ένταξη συνεχίζεται, ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στη διάρκεια της συνεδρίασης και κάλεσε «όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν για να επιτευχθεί ο στόχος, να σταθούν από την ίδια πλευρά του ποταμού και όχι από την απέναντι».

Το εν λόγω έργο, με την υλοποίησή του θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές  της Τοπικής Κοινότητας Ζίτσας και της γύρω περιοχής δίνοντας τη δυνατότητα  στη νεολαία και τα μέλη των αθλητικών συλλόγων να προπονούνται και να αγωνίζονται σε σύγχρονους χώρους άθλησης.

«ΠΕΡΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ»

Όσον αφορά στις καταγγελίες του επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», που είδαν το φως της δημοσιότητας τονίζουμε τα ακόλουθα: Η φράση «τυχοδιωκτική τακτική» που καταλογίζει στη Δημοτική Αρχή  φαίνεται πως είναι πολύ οικεία στον κ. Γαρδίκο, καθότι ήταν τακτική που ο ίδιος ακολουθούσε στα θέματα που χειριζόταν κατά τη θητεία του ως αντιδήμαρχος. Επαναλαμβάνουμε και ελπίζουμε να το κατανοήσει εγκαίρως πως δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments