Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Πρόταση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ για συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου

Πρόταση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ για συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου

uuuuuuuuuuΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Πρόταση προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Προγραμματισμό συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στις Περιφερειακές Ενότητες, εκτός της έδρας, σύμφωνα με το άρθρο 167 του Ν3852 ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ,κατέθεσε η παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Υποβολή πρότασης για τη συζήτηση θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο και λήψη απόφασης, από την παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ.

 

ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στις Περιφερειακές Ενότητες, εκτός της έδρας, σύμφωνα με το άρθρο 167 του Ν3852 ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

 

Κύριε πρόεδρε,

2 ½ χρόνια μετά την εκλογή μας και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου η δέσμευση του κου Περιφερειάρχη για συνεδριάσεις του οργάνου στις ΠΕ Άρτας, Πρέβεζας και στη Θεσπρωτία δεν έχει υλοποιηθεί.

Δεν είναι στις προθέσεις μας να αναδείξουμε την ασυνέπεια των δημόσιων δεσμεύσεων του κ. Περιφερειάρχη και την εύλογη δυσαρέσκεια των πολιτών των περιοχών αυτών, της οποίας εμείς γίναμε αποδέκτες και δεν θα αποφύγει να την εισπράξει η πλειοψηφούσα παράταξη όταν έρθει η ώρα, αλλά να καταθέσουμε την θετική μας θέση ως προς το θέμα, μιας και ο σχετικός Καλλικρατικός νόμος 3852/2010, στο άρθρο 167, το προβλέπει «… το συμβούλιο μπορεί να συνεδριάσει σε άλλον τόπο, μετά από απόφαση του συμβουλίου».

Προτείνουμε να συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη της επόμενης τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα «Προγραμματισμός συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας, εκτός της έδρας, σύμφωνα με το Ν3852».

Η παράταξη μας θέλει να συμβάλει στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι προτεινόμενες περιοδικές συνεδριάσεις του οργάνου στις Περιφερειακές Ενότητες συμφωνούμε πως θα μας φέρουν πιο κοντά στους συμπατριώτες μας, που μας εξέλεξαν και έχουν κάθε δικαίωμα να μας κρίνουν, καθόσον:

  • Δικαιούνται και οι πολίτες των Περιφερειακών Ενοτήτων να έχουν ιδίαν αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Δικαιούνται και οι πολίτες των Περιφερειακών Ενοτήτων να έρθουν σε επαφή και άμεση επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους.
  • Είναι βέβαιο ότι με την αμεσότητα που εγγυάται μια ανοιχτή συνεδρίαση σε Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία εκεί θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν την ευρύτερη περιοχή.

Ευελπιστώντας ότι θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε πιο αναλυτικά επί του θέματος σας ευχαριστούμε θερμά.

Ιωάννινα 13 Μαρτίου 2017

 

Για την «Συμμαχία Ηπειρωτών», οι περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Γιώργος Ζάψας,

Μάκης Χατζηεφραιμίδης

Γιώργος Ζάκκας

Δημήτρης Χαμπίπης

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments