Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πρώτη ανακοίνωση της “ΑΡ.Π.Η” για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών

Πρώτη ανακοίνωση της “ΑΡ.Π.Η” για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΑΡιστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο αναφέρονται τα εξής:

Η επόμενη ημέρα, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο θα βρει τους υποστηριχτές των μνημονίων, της δημοσιονομικής φυλακής και ευρωενωσιακής σταθερότητας να ψηφίζουν όλοι μαζί τα κρίσιμα αντιλαϊκά μέτρα ανεξάρτητα από τα ποσοστά που λάβανε. Γιατί στόχος τους είναι κοινός, με όλες τις επιμέρους διαφορές τους. Να εμπεδωθεί η μνημονιακή σταθερότητα κι η απαράκλητη επιβολή της για τις επόμενες δεκαετίες και στην περιφέρεια Ηπείρου με την προώθηση μιας πρωτοφανούς καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης που ετοιμάζουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ντόπιοι και ξένοι στο τομέα της έρευνας –εξόρυξης υδρογονανθράκων , των βιομηχανιών τροφίμων , τη συγκέντρωση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και τη γιγάντωση του τουριστικού κεφαλαίου.
Η πλήρη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ντόπιου κεφαλαίου , οι μηχανισμοί της εξουσίας και των εξυπηρετήσεων που έχει στήσει ο Καχριμάνης του έδωσαν νέα αυτοδυναμία στο περιφερειακό συμβούλιο.
Οι εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής των Δημητρίου, Ζάψα και Ριζόπουλου κατέρρευσαν και δεν έπεισαν τα κυρίαρχα στρώματα των επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να κάνουν δουλειές στη περιοχή μας. Αυτό πραγματοποιήθηκε και με ανοχή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (αγαστή συνεργασία όλο το προηγούμενο διάστημα ΣΥΡΙΖΑ-Καχριμάνη), αλλά και με την αλληλοϋποστήριξη υποψήφιων δημάρχων όλων των αποχρώσεων. Ο Καχριμάνης κατάφερε να ενώσει όλα τα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα με προοπτική ένα άγριο φαγοπότι που θα στήσουν με τα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Αυτή την ηγεμονία και κυριαρχία δε μπορείς να την αντιμετωπίσεις ούτε με τη λογική ότι εγώ θα τα διαχειριστώ καλύτερα στα πλαίσια της Ε.Ε και του Κλεισθένη, ούτε με τη λογική της περιχαράκωσης αλλά με ένα συνολικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της πολιτικής των κυβερνήσεων, της Ε.Ε και σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και ένα αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης που σε οδηγεί σε σύγκρουση με το κεφάλαιο , το μόνο δρόμο για να αντιπαρατεθείς νικηφόρα με την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού – ακροδεξιάς.
Με αυτό το κριτήριο η ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος , τη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση σε κάθε περιφέρεια και κυβέρνηση που υλοποιεί την ευρωμνημονιακή πολιτική αλλά και την προώθηση της αναγκαίας αντικαπιταλιστικής πολιτικής συνεργασίας που αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση του πραγματικού αντίπαλου δέους απέναντι στη καπιταλιστική βαρβαρότητα της εποχής μας.
Οι υποψήφιοι της ΑΡ.Π.Η ευχαριστούν τους χιλιάδες Ηπειρώτες που στήριξαν τα ψηφοδέλτια μας σε όλη την Ήπειρο κόντρα σε εκβιασμούς και πιέσεις, μια στήριξη που ανανέωσε τη παρουσία μας στο περιφερειακό συμβούλιο (με εκλογική δύναμη που αντιστοιχεί στα ποσοστά του 2010). Θα προχωρήσουμε σε συνολική εκτίμηση των αποτελεσμάτων μέσα από τις συνεδριάσεις των τοπικών επιτροπών μας σε όλη την Ήπειρο.
Η ΑΡ.Π.Η χαιρετίζει την εκλογή περιφερειακών συμβούλων των δυνάμεων της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Η ΑΡ.Π.Η στήριξε με όλες της τις δυνάμεις την «ΑΡιστερή Παρέμβαση Ιωαννίνων» και την «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» που εξέλεξαν και οι δύο για πρώτη φορά δημοτικούς συμβούλους στο δήμο Ιωαννίνων και Πρέβεζας αντίστοιχα. Μια πολύ θετική εξέλιξη που δείχνει τις δυνατότητες παρέμβασης σε όλους τους δήμους της περιοχής.
Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί . Θα μας βρίσκουν απέναντι στα αντιλαϊκά τους σχέδια.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments