Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Πρώτο κουδούνι  στο δήμο Ιωαννιτών με ευχές και περιβαλλοντικά μηνύματα
bty

Πρώτο κουδούνι  στο δήμο Ιωαννιτών με ευχές και περιβαλλοντικά μηνύματα

bty

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ευχές για μια καλή, αποδοτική και χαρούμενη σχολική χρονιά, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς κατά τη σημερινή τελετή του αγιασμού.  O Δήμαρχος επέλεξε στην τελετή αγιασμού να παραστεί σήμερα σε τρεις αγιασμούς,  στο συγκρότημα της Ακαδημίας, στο χώρο που στεγάζονται το 3ο Λυκείου και τα 3ο και 10ο Γυμνάσιο καθώς και στο 9ο Λύκειο στην περιοχή των Καρδαμιτσίων. «Η παιδεία πρέπει να είναι η μεγαλύτερη «επένδυση» για μια χώρα, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Οι νέες γενιές είναι η ελπίδα για να υπάρξει η ανάταση από όσα ζούμε σήμερα. Η δική μας η γενιά έκανε πολλά λάθη κι ελπίζω να παραδειγματιστούνε από αυτά τα παιδιά μας για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο κ.Θ. Μπέγκας ο οποίος στους χαιρετισμούς που απηύθυνε σε όλα τα σχολεία όπου έδωσε το παρών στάθηκε στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει από κοινού με την Μητρόπολη και την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης προκειμένου να προωθήσουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε όλους τους μαθητές.

Όπως έκανε γνωστό ο κ.  Θ.Μπέγκας, Δήμος Μητρόπολη και Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης αποφάσισαν να διοργανώσουν φέτος, εκτός από τον πανελλήνιο διαγωνισμό ανακύκλωσης, και τοπικούς διαγωνισμούς με συμμετοχές από όλα τα σχολεία.

«Γινόμαστε μάρτυρες πολλών έντονων φυσικών φαινομένων και καταστροφών. Αυτές τις μέρες όλες είμαστε συγκλονισμένοι από τις συνέπειες ενός φονικού σεισμού και ενός επίσης φονικού τυφώνα. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η φύση μας εκδικείται για όσα της κάνουμε. Γι’ αυτό πρέπει ο καθένας μας να ευαισθητοποιηθεί πιο πολύ αρχίζοντας από τα πιο μικρά. Από τα απορρίμματα κοντά στο σπίτι του, την ανακύκλωση, τη ρύπανση δημόσιων χώρων κι άλλα.

Στόχος μας η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις με την Μητρόπολη και την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης προσπαθώντας να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση αυτή και ελπίζουμε ότι μαζί με τους εκπαιδευτικούς σας θα αγκαλιάσετε αυτή την πρωτοβουλία και θα συμμετέχετε μαζικά. Στόχος μας η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης», τόνισε ο κ.Θ. Μπέγκας.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής -και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες-  για να διατηρούνται τα σχολικά κτίρια του Δήμου μας σε ένα καλό επίπεδο, αλλά –όπως είπε – δεν φτάνει μόνο αυτό. «Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να συντηρήσουμε μία ποιότητα στα σχολικά κτίρια, την ποιότητα του δημόσιου χώρου που εν τέλει είναι η ποιότητα της ζωής μας», σημείωσε ο κ.Θ Μπέγκας.

Ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Βασίλης Τσαμπαλάς που παρέστη στον αγιασμό στο συγκρότημα της Ακαδημίας μίλησε κι αυτός για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων , ενώ καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε στους μαθητές η Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Παρασκευή Τσίλη, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν σταματάει η προσπάθεια για καλύτερα σχολικά κτίρια.

«Να αγωνίζονται αλλά και να ονειρεύονται, να θέτουν στόχους και να τολμούν», προέτρεψε τους μαθητές ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας που παρέστη στην τελετή του αγιασμού στο Λύκειο της Ζωσιμαίας, ενώ ευχές για καλή σχολική χρονιά απηύθυνε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές η αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα από τον αγιασμό που έγινε στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο της Τ.Κ. Λογγάδων.

 

Στα Καρδαμίτσια

Η επιλογή του Δημάρχου να δώσει το παρών στο αγιασμό του 9ου Λυκείου στην περιοχή των Καρδαμιτσίων ήταν συμβολική.

Ο κ.Θ Μπέγκας αφού ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρόνια αναφέρθηκε στις δράσεις και τα έργα που κάνει η Δημοτική Αρχή σε γειτονιές και περιοχές του Δήμου που για πολλά χρόνια ήταν υποβαθμισμένες.

«Προσπαθούμε με ένα οργανωμένο πλέγμα δράσεων και έργων να αναβαθμίσουμε περιοχές του Δήμου μας που για χρόνια, κυρίως εξαιτίας λάθος σχεδιασμών υπολείπονται σε βασικές υποδομές όπως είναι οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, η αποχέτευση. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν έχουμε το μαγικό ραβδί για να τα αλλάξουμε όλα σε μια θήτεια. Έχουμε όμως μεράκι και σχέδιο για να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και πάνα απ’ όλα ποιοτικά έργα που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα όλων σας», υπογράμμισε.

 

 

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments