Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Π.Α.ΜΕ Ιωαννίνων:ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ

Π.Α.ΜΕ Ιωαννίνων:ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ

PAMEΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ Ιωαννίνων με τίτλο ” Ξεπερνούν και τα χουντικά διατάγματα” τονίζεται:

 “Με προσφυγή στα δικαστήρια ο εργοδοτικός- κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στα Γιάννενα επιδιώκουν να διαμορφώσουν τον συσχετισμό δυνάμεων στο Ε.Κ. Ιωαννίνων μετατρέποντας το σε στυλοβάτη της μεγαλοεργοδοσίας της πόλης.

Με πρόσχημα την οικονομική τακτοποίηση επιχειρούν να αποκλείσουν από τις εκλογές του Ε.Κ. τα πιο μαζικά και μεγάλα σωματεία όπως τον οικοδόμων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, του επισιτισμού – τουρισμού κ.α.

Απειλούν δηλαδή να κάνουν «έξωση» στη μισή και πλέον δύναμη του Ε.Κ. Φτάνουν μάλιστα και στο σημείο να απαιτούν να καταβληθεί το σύνολο των συνδρομών αναδρομικά της τελευταίας εξαετίας τόσο που αντιστοιχεί σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Αγνοούν επιδεικτικά ότι σε όλα τα σωματεία και Ε.Κ. πανελλαδικά (μηδαμινής εξαίρεσης) γίνονται ανάλογες ρυθμίσεις. Μάλιστα υπάρχει σχετική εγκύκλιος από την ΓΣΕΕ που προτρέπει για το 1/20. Σε ρόλο που θα τον ζήλευε και η τρόικα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνούνται κάθε ρύθμιση. Με την ίδια ευκολία που οι τράπεζες πετάνε έξω από τα σπίτια τους εργάτες, με την ίδια ευκολία πετάνε τα σωματεία έξω από το εργατικό κέντρο. Δεν έχει γίνει πουθενά, δεν είναι στάση αυτή που να ταιριάζει σε υποτιθέμενους <<υπερασπιστές>> των εργατικών δικαιωμάτων

Αποδεικνύεται ότι η εμμονή τους στα οικονομικά είναι προσχηματική για να ελαφρώσουν την εργοδοσία από εκείνα τα σωματεία που στέκονται στο πλευρό των εργαζόμενων, που βρίσκονται μπροστά στις πύλες των εργοστάσιων και των άλλων χώρων δουλειάς, εκείνων των σωματείων που δεν γίνονται μακρύ χέρι της εργοδοσίας.

Η εξέλιξη αυτή αφορά κάθε εργάτη, κρίνεται αν θα υπάρχει Ε.Κ. στα χέρια των εργατών ή στα χέρια των εργοδοτών και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Είναι απαράδεκτο με δικαστικές αποφάσεις να προσπαθούν να στραγγαλίσουν οικονομικά  οικονομικά σωματεία σε κλάδους που έχουν ποσοστά ανεργίας μέχρι και 90% όπως οι οικοδόμοι και άλλους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι και έχουν μισθούς και μεροκάματα πείνας των 200 και 300 ευρώ.

ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/04 ΩΡΑ 12

Γιάννενα 15 Απρίλη 2016″

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments