Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Π.Καραγιάννης (ΚΚΕ)- Στο χέρι μας είναι “να ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”

Π.Καραγιάννης (ΚΚΕ)- Στο χέρι μας είναι “να ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”

 

 DSC02849

”Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απλώνει σήμερα, όπως και κάθε μέρα το χέρι στο νέο και τη νέα που σκοτώνεται στη δουλειά για 300-400 ευρώ. Στο νέο εργαζόμενο του Νιτσιάκου, της Πίνδου, της Δωδώνης, του Βίκου, του Χήτου, που δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης που οδηγούν σε εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες. Στους εργαζόμενους στον επισιτισμό που την πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη στον κλάδο του τουρισμού τη νιώθουν στο πετσί τους, με τα δεκάωρα και τα δωδεκάωρα, τους πετσοκομμένους μισθούς, την ανασφάλιστη δουλειά.” Αυτό τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Πάνος Καραγιάννης, μέλος της Τ.Ε. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ)προσθέτοντας:

”Απλώνουμε το χέρι στο νέο και τη νέα που μελαγχολεί στις ουρές της ανεργίας, που γυρνάνε σ’ όλη την πόλη αφήνοντας βιογραφικά και το μόνο που ακούνε για το μέλλον τους είναι τα 5μηνα με μισθό πείνας,  Στους σπουδαστές και φοιτητές αυριανούς άνεργους επιστήμονες  που οι οικογένειες τους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα για να σπουδάσουν.

Στο νέο αγροτοκτηνοτρόφο που του είπαν ότι με τα ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να απασχοληθεί στην ύπαιθρο αλλά στην πραγματικότητα  μοχθεί καθημερινά για να μη χάσει το χωράφι και τα ζώα του. Απευθυνόμαστε στα νέα ζευγάρια που αυτές τις μέρες εκατοντάδες από αυτούς αποκλείστηκαν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς της πόλης και του νομού.

Στις 20 Σεπτέμβρη κάνουμε ένα βήμα για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας! Στις 20 Σεπτέμβρη δυναμώνουμε το ΚΚΕ, τη δική μας φωνή του αγώνα και της ελπίδας!

Μετά τις εκλογές όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει ξέρουμε τι κυβερνητικό πρόγραμμα θα έχει. Θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο, που ψήφισαν όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, πάντα με τις ευλογίες της Ε.Ε. Ζητάνε την ψήφο σας σήμερα για να σας κουνάνε το δάχτυλο αύριο ότι αυτή η πολιτική που σας τσακίζει έχει και τη στήριξή σας.

Ξέρουμε ότι πολλοί νέοι και νέες έχετε απογοητευτεί, έχετε αηδιάσει με τη σαπίλα και τη βρωμιά του συστήματός. Δε δεν θέλετε να ασχολείστε μ’ αυτούς που σας κοροϊδεψαν, σας εκμεταλλεύτηκαν,  έπαιξαν μαζί σας στο δημοψήφισμα,  μοίρασαν ελπίδες “λεπίδες” στη νεολαία, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.  Πρόκειται αλήθεια για ένα σύστημα και έναν δρόμο ανάπτυξης, με κόμματα και κυβερνήσεις που εχουν δοκιμαστεί από το λαό και που δεν έχει κανένα αλλο στόχο εκτός από την κερδοφορία, τις επενδύσεις και τις “μπίζνες” των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Γι αυτό είναι σάπιο, γι αυτό εξαπολύει πολέμους και φρίκη στους λαούς. Ένα σύστημα που ξέρει καλά ότι για να  διασφαλίζει τα συμφέροντά του χρειάζεται μνημόνια, νεολαία φτηνό εργατικό δυναμικό με κλεισμένο το στόμα. Νεολαία παραιτημένη, απογοητευμένη, εύκολος στόχος για τα σχεδιά τους.

Όλοι αυτοί χρειάζονται απάντηση! Σε λίγες μέρες στην κάλπη και κάθε μέρα στον αγώνα, στο χώρο δουλειάς, στη σχολή, στη γειτονιά.  Δεν τους αγγίζει, δεν τους πονάει η αποχή από τις εκλογές. Αυτό που θα τους ενοχλήσει θα ναι να δουν ότι πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα οι νέες και οι νέοι που συνειδητά και οργανωμένα τους τιμωρούν. Που αντιστέκονται, που δεν ανέχονται την κοροϊδια, δεν ανέχονται να ζουν με ψίχουλα την ίδια ώρα που υπάρχει ο πλούτος και οι δυνατότητες στη χώρα μας για να ικανοποίησει ο λαός όλες του τις ανάγκες., που ανοίγουν δρόμο για μία συνολική ρήξη και ανατροπή αυτής της πολιτικής και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Σας καλούμε την Κυριακή να ψηφίσετε ΚΚΕ. Γιατί ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ότι απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση που είναι φανερό ότι θα φτιάξουν θα υπάρχει ισχυρή εργατική- λαίκή αντιπολίτευση να τους αντιμετωπίσει. Για να δυναμώσει η μόνη διέξοδος για το λαό, ο οργανωμένος αγώνας ενάντια στον πραγματικό έχθρο της νεολαίας: την Ε.Ε., το κεφάλαιο την εξουσία τους. Την επομένη των εκλογών, όταν θα προωθούν τη νέα χιονοστιβάδα μέτρων, η αποχή  και όλα τα άλλα κόμματα “δεκανίκια του συστήματος” δεν θα ναι δίπλα σε κανένα νέο για να τα εμποδίσει. Το ΚΚΕ όμως δεν είναι το ίδιο μ’ αυτούς! Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ξέρετε καλά ότι θα ναι εκεί, στην πρώτη γραμμή και θα σας δίνουν το χέρι για να δώσουμε τη μάχη μαζί.  Όπως τους βλέπετε χρόνια τώρα δίπλα σας, στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Μην αφήσετε να ξανασηκώσουν κεφάλι οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Καμία ψήφος να μην πάει στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, σ’ αυτούς που κυνηγάνε φτωχούς μετανάστες, σ’ αυτούς που χτυπάνε τους εργάτες που αγωνίζονται. Είναι οι μπράβοι αυτού του ίδιου σάπιου συστήματος.

Το ΚΚΕ σας στέλνει το πιο αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο μήνυμα! Στο χέρι μας είναι “να ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”!  Το ΚΚΕ έχει σχέδιο, οργάνωση και πρόγραμμα που ανοίγει το δρόμο της ανατροπής και οδηγεί στον πραγματικά διαφορετικό – ανώτερο τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και όλης της κοινωνίας.  Αυτό είναι το καινούργιο, το νέο σήμερα, ένας λαός που θα κάνει κουμάντο στον τόπο όπου ζει και εργάζεται!

Την Κυριακή δε μένουμε στη γωνία, όπως μας θέλει το σύστημά τους. Με καρδιά, μυαλό και χαμόγελο, ρίχνουμε στην κάλπη ΚΚΕ!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments