Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Ραντεβού αύριο στη 13:00 στο χοροστάσι της καρδιάς μας… στη “Μουσική Κερασιά” με παραδοσιακή μουσική της Ελλάδος! Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων-98,7/www.dimotikoradiofono.gr

Ραντεβού αύριο στη 13:00 στο χοροστάσι της καρδιάς μας… στη “Μουσική Κερασιά” με παραδοσιακή μουσική της Ελλάδος! Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων-98,7/www.dimotikoradiofono.gr

Από: Εβίτα Θεοχάρη

Κάθε Κυριακή, 13:00 – 14:00,

σας καλωσορίζω στο εβδομαδιαίο μουσικό μας αντάμωμα…

 στη “Μουσική Κερασιά”,

Δημοτικά τραγούδια,

αλλά και νέες δημιουργίες… στα χνάρια των προηγούμενων,

όπως και διασκευές δημοτικών τραγουδιών

είναι τα μελωδικά κεράσματα αυτής της εκπομπής…

… μιας εκπομπής μουσικής και λόγου

με λαογραφικό – ενθογραφικό περιεχόμενο!

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

φιλοξενούνται στη «Μουσική Κερασιά»

και μας παρουσιάζουν το έργο τους! 

Συντονιστείτε …

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων  στους 98, 7 στα fm– 

και διαδικτυακά στο: www.dimotikoradiofono.gr 

Στην επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής είναι η Εβίτα Θεοχάρη!

 

Στην αυριανή εκπομπή, Κυριακή (07.04.2019), είναι ιδιαίτερη η τιμή και η χαρά μου, διότι φιλοξενώ στην εκπομπή δύο δραστήριους Χορευτικούς Συλλόγους,που έχουν έδρα τα Γιάννινα. Στο πρώτο ημίωρο συνομιλώ με τον χοροδιδάσκαλο του Χορευτικού Συλλόγου “Αυγερινός”, κ. Παναγιώτη Γιάκη, με αφορμή την ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου. Πρόκειται για μία θεματική παράσταση, που θα παρουσιάσει το χορευτικό τμήμα και έχει τίτλο “Τραγούδια και χορούς που συναντούν πραγματικές ιστορίες”. Τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, στις 20:30 οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, (αίθουσα “Βασίλειος Πυρσινέλλας”), να ταξιδέψουν με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, γνωρίζοντας παράλληλα τις ιστορίες που σχετίζονται με τη δημιουργία των τραγουδιών αυτών!

Εν συνεχεία, στο 2ο μισάωρο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων, κ. Ιωάννης Παντελίδης μας ανακοινώνει τον ετήσιο χορό του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου 2019, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 21:00 στον πολυχώρο εκδηλώσεων STAGE Ioannina. Οι ενεργητικοί νέοι του Συλλόγου προσκαλούν όλο τον κόσμο στο χορό τους που οργανώθηκε με μεγάλη αγάπη και σεβασμό προς την παράδοση.

10 και πλέον σπουδαίοι μουσικοί και τραγουδιστές από διάφορα μέρη της Ελλάδος θα εμφανιστούν πάνω στη σκηνή για ένα ξεχωριστό ποντιακό γλέντι! Πρώτα, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου (Σ.Π.Φ.Ι.) θα παρουσιάσει στο κοινό αντιπροσωπευτικούς ποντιακούς χορούς και κατόπιν θα γίνει η αναβίωση του ποντιακού λαϊκού δρώμενου των Μωμόγερων από μέλη της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου. Ακολουθεί το γλέντι για όλο τον κόσμο!

Επιπλέον, με πολύ χαρά ανακοινώνω πως αύριο στη “Μουσική Κερασιά” θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μία γεύση από τις όμορφους ποντιακούς σκοπούς, που θα ακούσουμε στον χορό του Συλλόγου. Στην ηχογράφηση που έγινε για χάρη εκπομπής, συμμετείχε ο κ. Νίκος Πουρσανίδης στην ποντιακή λύρα και ο κ. Δημήτρης Θεοδωρίδης στο νταούλι.

Αξίζει να αναφερθεί πως την Πέμπτη (11.4.2019)  στις 18:00, η “Μουσική Κερασιά” θα βγει ξανά στον αέρα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων με περισσότερη ποντιακή μουσική από τους πολλά υποσχόμενους αυτούς νέους μουσικούς,  οι οποίοι θα ετοιμάσουν το έδαφος για το μεγάλο ποντιακό γλέντι της Παρασκευής!

 

Συντονιστείτε… 

 Αναζητήστε τη σελίδα της εκπομπής στο facebook: Μουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments