Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Ραντεβού και αυτή την Κυριακή στη 13:00… γύρω από τη «Μουσική Κερασιά» με δημοτικά τραγούδια και σκοπούς, με την Εβίτα Θεοχάρη. Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, 98 και 7 και www.dimotikoradiofono.gr

Ραντεβού και αυτή την Κυριακή στη 13:00… γύρω από τη «Μουσική Κερασιά» με δημοτικά τραγούδια και σκοπούς, με την Εβίτα Θεοχάρη. Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, 98 και 7 και www.dimotikoradiofono.gr

18518296_1713030905379667_342771755323868779_oΑπό: Εβίτα Θεοχάρη – Κάθε Κυριακή μεσημέρι, λίγο μετά τη 13:00 έως και τις 14:00, σας καλωσορίζω στο εβδομαδιαίο μας αντάμωμα… γύρω από τη «Μουσική Κερασιά»…

Στο χοροστάσι της καρδιάς μας ταξιδεύουμε όλοι μαζί παρέα στα μονοπάτια της … ελληνικής μουσικής παράδοσης

Τραγούδια και σκοποί της δημοτικής ποίησης σας κρατούν συντροφιά για μία ολόκληρη ώρα…

Πλούσια η μουσικοχορευτική παράδοση στις διάφορες περιοχές της χώρας μας, για την οποία γίνεται κάθε Κυριακή λόγος, συχνά και με τη βοήθεια των εκλεκτών προσκεκλημένων! Μουσικοί, τραγουδιστές, χοροδιδάσκαλοι, διοικητικά μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων, Συγγραφείς, Καλλιτέχνες και πολλοί άλλοι, άνθρωποι με αγάπη για τη μουσική και χορευτική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό γενικότερα, έρχονται στη «Μουσική Κερασιά» και μιλούν για το έργο τους, καταθέτουν το μεράκι τους

Παράλληλα, παρουσιάζονται οι διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα σε περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως και τα ήθη και έθιμά μας. 

Συντονιστείτε, λοιπόν, … 

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων…

– 98 και 7 – 

Μας ακούτε και από την ιστοσελίδα: www.dimotikoradiofono.gr 

«Στολίζεται μια λυγερή στο γάμο της να πάει

 βάζει τον ήλιο πρόσωπο και το φεγγάρι χάρη…»      

«Αξίζ’ η μέρα η σημερινή φλωριά με το καντάρι

που θ’ ανταμώσει τέτοια νια με τέτοιο παλικάρι…»

Την ερχόμενη Κυριακή, 21 Μαΐου, η θεματολογία της εκπομπής βασίζεται σε στοιχεία και δημοτικά τραγούδια παρμένα από μία εξαιρετική δουλειά, ένα βιβλίο που εμπεριέχει και CD. Πρόκειται για το βιβλίο «Ο Ηπειρώτικος Γάμος» του Ηπειρώτη συγγραφέα κου Θεόδωρου Δεύτου.

Οι διαφορές στις εθιμικές διαδικασίες στις επιμέρους περιοχές της Ηπείρου και οι παραλλαγές των δημοτικών τραγουδιών είναι το θέμα με το οποίο ασχολείται ο συγγραφέας σε τούτο το βιβλίο, γεγονός που το ξεχωρίζει για τη μοναδικότητά του. Για το λόγο αυτό θεώρησα αναγκαία την παραγωγή μιας ραδιοφωνικής εκπομπής βασισμένης στον «Ηπειρώτικο Γάμο».

Υπέροχα, λοιπόν, τραγούδια του παραδοσιακού γάμου στην Ήπειρο, που τραγουδούσαν τα παλαιότερα χρόνια, αλλά συχνά και στις μέρες μας, θα σας ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Ηπείρου, με σύντομες αναφορές φυσικά και στα διάφορα ήθη και έθιμα.

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά θα υποδεχθώ στο δεύτερο μισάωρο, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, το συγγραφέα, κο Θεόδωρο Δεύτο, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου και μας δίνει περισσότερες πληροφορίες και για αυτό το βιβλίο, αλλά και για τα υπόλοιπα αξιόλογα βιβλία του.

Συντονιστείτε, λοιπόν, και αυτή την Κυριακή για μία ολόκληρη ώρα στην εκπομπή «Μουσική Κερασιά» με δημοτικά τραγούδια από τον ηπειρώτικο παραδοσιακό γάμο.

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα της εκπομπής – αφιερώματα, συνεντεύξεις – , τα πολιτιστικά δρώμενα σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα – εκδηλώσεις, σεμινάρια, γλέντια – … για να διαβάζετε άρθρα αναφορικά με την μουσική μας παράδοση και φυσικά… για να ακούτε πολύ Ελληνική Δημοτική Μουσική… κάντε Like στη σελίδα της εκπομπής στο facebook: Μουσική Κερασιά! Με πολύ χαρά περιμένω τα γραπτά σας μηνύματα με τα σχόλια και τις προτάσεις σας για την εκπομπή!

Υ.Γ. Στη φωτογραφία είναι το εξώφυλλο του βιβλίου «Ο Ηπειρωτικός Γάμος»

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments