Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Σαββατοκύριακο με Ιονέσκο στο θέατρο Καμπέρειο

Σαββατοκύριακο με Ιονέσκο στο θέατρο Καμπέρειο

12657378_istΑπό:Γιώργος Γκόντζος– Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου θα δοθούν στο θέατρο «Καμπέρειο» δυο παραστάσεις του έργου «Η Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ε. Ιονέσκο με ώρα έναρξης 9:00’ το βράδυ από το θίασο του «Θεάτρου Δεν» με τη φιλοξενία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλάκης, Μουσική: Δήμος Βρύζας, Σκηνικά: Γιώργος Μπάμπος Λαμπρόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης, Κοστούμια: Στέλλα Γκρεκιώτη, Φωτισμοί: Βασίλης Βασιλάκης. Παίζουν: Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Βίκυ Ίτσιου, Γιάννης Κοντός, Σιδέρης Νανούδης, Κλέα Σαμαντά, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου. Διάρκεια παράστασης 75’ – εισιτήρια: 10 € και φοιτητικό, ανέργων 8 €. Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6972 445 708.

Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1950 και από τότε παίζεται κάθε χρόνο χωρίς διακοπή. Θεωρείται ένα έργο σταθμός στο ευρωπαϊκό θέατρο, το οποίο καθιέρωσε το “θέατρο του παραλόγου”. Ο Ε. Ionesco συγκαταλέγεται στις κορυφαίες μορφές του σύγχρονου θεάτρου μαζί με τον S. Beckett και τον H. Pinter. Αποτελεί μια πλούσια σε συμβολισμούς κωμωδία, μια περιγραφή της καθημερινότητας της μικροαστικής κοινωνίας μας, όπου οι πληροφορίες και η ακατάσχετη φλυαρία έχουν καταβάλει τη σκέψη.

 

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments