Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σγουρίδης: Bέβαιος για άρση του ρωσικού εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα

Σγουρίδης: Bέβαιος για άρση του ρωσικού εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα

«Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Επισήμως έχουν σταλεί και οι σχετικές επιστολές προς τη ρώσικη κυβέρνηση»

rodakina-ekso

Τη βεβαιότητα ότι θα είναι θετικές οι απαντήσεις των ρώσικων Αρχών και οι Έλληνες παραγωγοί θα προλάβουν ακόμα και φέτος να στείλουν ποσότητες των προϊόντων τους στη ρωσική αγορά, εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παναγιώτης Σγουρίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΜΠΕ, στο περιθώριο της 2ης Συνάντησης Νέων Αγροτών, στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη επίσκεψη του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας Αλέξιε Αλεξένκο (Alexie Alekseenko) στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Detrop, η ελληνική πλευρά, μέσω του κ. Σγουρίδη, ζήτησε την άρση του ρώσικου εμπάργκο σε τρία προϊόντα: ροδάκινα, πορτοκάλια και φράουλες.

Στις σημερινές του δηλώσεις, κ. Σγουρίδης υπογράμμισε: «Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Επισήμως έχουν σταλεί και οι σχετικές επιστολές προς τη ρώσικη κυβέρνηση».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται τα συγκεκριμένα θέματα σε υψηλό πολιτικό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό κοινοποίησε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, πρόκειται να μεταβεί στη Ρωσία στις 17 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, κληθείς να απαντήσει εάν ο πρωτογενής τομέας μαζί με τον τουρισμό μπορούν να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία, ο κ. Σγουρίδης σημείωσε «σαφώς και το πιστεύουμε και στο πλαίσιο αυτό θα διορθώσουμε όσα λάθη έγιναν μέχρι το 2014, θα πληρώσουμε τους αγρότες για ότι χρειάζεται να πληρώσουμε και θα προχωρήσουμε από το 2015-2020, με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ με το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και με τα προγράμματα που ενισχύουν την γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, αφού καθαρίσουμε το θέμα των βοσκοτόπων σε ένα νέο πλαίσιο».

Στόχος είναι, όπως διευκρίνισε ο ίδιος «κανένα πρόστιμο πια στη χώρα μας, κανένας καταλογισμός, καμία επιστροφή».

Από την πλευρά τους οι επικεφαλής των Ενώσεων Νέων Αγροτών την Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πιερίας, μιλώντας στο ΑΠΕ, ζήτησαν τη θέσπιση κινήτρων για την είσοδο νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα, οργάνωση δικτύου προώθησης των προϊόντων τους, ενίσχυση των δικαιωμάτων τους σε ότι αφορά τη χρήση γης και κάλυψη του κενού που υπάρχει στην κατάρτιση και ενημέρωσή τους για δυναμικές καλλιέργειες.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισαν την ανάγκη μετεξέλιξης των αγροτών σε επιχειρηματίες, αλλά και της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στον πρωτογενή τομέα.

Στη συνάντηση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

2

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments