Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σεμινάριο με τον Οδυσσέα Γκάλλιο, στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Σεμινάριο με τον Οδυσσέα Γκάλλιο, στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζει τον κύκλο αυτοτελών εργαστηρίων και σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες του θεάτρου, σε εκπαιδευτικούς καθώς και σε ανθρώπους που αγαπάνε το θέατρο άνω των 18 ετών.

Στόχος των σεμιναρίων, που πραγματοποιούνται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, είναι να διερευνηθούν ειδικές πτυχές της τέχνης του θεάτρου, τα εκφραστικά μέσα των συμμετεχόντων και η ομαδικότητα.

Σημαντικοί καλλιτέχνες και συνεργάτες του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα μας μυήσουν στις μεθόδους της δουλειάς τους και θα μοιραστούν μαζί μας τη θεατρική τους εμπειρία.

Το σεμινάριο του Δεκεμβρίου θα γίνει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, από τον Οδυσσέα Γκάλλιο, συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής – sound designer.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, 16:00-21:00.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, 10:00-15:00.

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ – Δωρεάν για ΑμεΑ.

*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Διάρκεια: 10 ώρες – Αριθμός συμμετεχόντων: 20.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected], στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5, Αρχοντικό Πυρσινέλλα) και στα τηλέφωνα 2651025670 (09:00-14:00) και 6948202250 (18:00-21:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τι είναι μουσική;

Η μουσική αγαπάει τη διαφορετικότητα – Μουσική για όλους

Ανοιχτό για όλους ανεξαιρέτου ηλικίας και εμπειρίας (άνω των 15 ετών).

Ένα μουσικό σεμινάριο λίγο διαφορετικό. Μία βιωματική προσέγγιση της μουσικής, χωρίς να απαιτείται πρότερη μουσική γνώση των συμμετεχόντων.

Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, με κύριο όργανο την φωνή μας αλλά και αντικείμενα που ποτέ δεν θα φανταζόμασταν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν μουσικά όργανα, ανακαλύπτουμε τη μουσική “εκ νέου”.

Υλικό για την δημιουργία της ιδιαίτερης αυτής μουσικής σύνθεσης, θα αποτελέσουν τα συναισθήματα, οι αφηγήσεις ,οι μνήμες, τα τραγούδια, τα γεγονότα και τα ηχητικά περιβάλλοντα της καθημερινότητας των μελών της  ομάδας.

Οι μουσικοί δρόμοι (κανόνες) ορίζονται από την ομάδα και διαμορφώνονται με σκοπό να ερευνήσουμε την διαφορετικές ποιότητες που έχει ο ήχος και ο χρόνος στον κάθε άνθρωπο ανάλογα με τα  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και βιώματά του. Η μουσική που θα δημιουργηθεί από την ομάδα, καταλήγει σε ένα μουσικό αποτέλεσμα και απαντά στο επίμονο ερώτημα τι είναι τελικά μουσική.

Βιογραφικό σημείωμα:

Ο Οδυσσέας Γκάλλιος γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου και ανώτερων θεωρητικών (Πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, ωδικής και φυγής). Από το 2007 είναι μέλος της ομάδας αυτοσχεδιασμού και performance 6daEXIt (https://6daexit.wordpress.com/) δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πειραματική μουσική. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συναυλιών πειραματικής μουσικής ως performer νέων πειραματικών συνθέσεων, ή αυτοσχεδιάζοντας κυρίως με ηλεκτρονικά μέσα.

Είναι συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής (https://soundcloud.com/uly-gkall) με την οποία ασχολείται από το 2010. Έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο “Οι υπολογιστές και τα πολυμέσα στην παραγωγή και τη σύνθεση” με εισηγητές τους Γ. Μουρτζόπουλο, Σπύρο Πολυχρονόπουλο (Spyweirdos), A. Τσιλφίδη, Σ. Γασπαράτο την ίδια χρονιά στο Μουσικό Χωριό. Τον Μάιο του 2015 συμμετείχε στο φεστιβάλ κίνησης και μουσικής, Music in Motion στην Αθήνα ως συνθέτης.

Έχει εργαστεί ως sound designer και συνθέτης στο θέατρο και σε ταινίες μικρού μήκους. Από το 2014 είναι συνεργάτης της ομάδας εν δυνάμει.  Τον Ιανουάριο του 2015 συμμετείχε στην εγκατάσταση Home? της ομάδας εν δυνάμει στο Μ.Μ.Σ.Τ. με συνθέσεις του αλλά και κάνοντας τον ηχητικό σχεδιασμό. Έχει επιμεληθεί το sound design και έχει συνθέσει μουσική σε πολλές θεατρικές παραστάσεις (Νησί των σκλάβων στο Δη.Πε.Θε. Κοζάνης, Βρυκόλακες στο Δη.Πε.Θε. Κοζάνης, Mόμο στο Εθνικό Θέατρο, Το άλλο σπίτι στην ΣΓΤ, Ερωτευμένα άλογα στο ΚΘΒΕ κ.α.).

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments