Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Σεμινάριο σχετικά με την περίθαλψη τραυματισμένων άγριων ζώων

Σεμινάριο σχετικά με την περίθαλψη τραυματισμένων άγριων ζώων

ανωτηπουλι

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» πραγματοποίησε Σεμινάριο σχετικά με την περίθαλψη τραυματισμένων άγριων ζώων, απευθυνόμενο στους άμεσα σχετιζόμενους φορείς – υπηρεσίες (Φορείς Διαχείρισης, Δασαρχείο, ‘Ε ΚΟΗ, περιβαλλοντικές οργανώσεις κτλ) καθώς και σε ευαισθητοποιημένους πολίτες. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Χώρο Δημήτρη Χατζή (Παλαιά Σφαγεία).

Εισηγήτρια του Σεμιναρίου ήταν η κα Μαρία Γανωτή, Διευθύντρια του “ΑΝΙΜΑ”. Αρχικά παρουσιάστηκε το Εθνικό Δίκτυο Παρατηρητών Άγριας Ζωής (www.paratiro.gr), η μόνη πανελλήνια ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής ατυχημάτων άγριων ζώων και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την δήλωση ατυχημάτων στην πλατφόρμα. Η συμμετοχή στο δίκτυο και η δήλωση όσο το δυνατόν περισσότερων περιστατικών, θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων και στη διεξαγωγή σωστών συμπερασμάτων και λήψη κατάλληλων μέτρων αναφορικά με τον τραυματισμό των άγριων ζώων. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι διαδικασίες περίθαλψης τραυματισμένων άγριων ζώων και οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες μέχρι τη μεταφορά τους στο Κέντρο Περίθαλψης. Πραγματοποιήθηκε σύντομη επίδειξη πρώτων βοηθειών και ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή πολλών εκ των παρευρισκομένων.

Με αφορμή το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε δακτυλίωση και απελευθέρωση ενός μικρού γερακιού (κιρκινέζι – Falco naumanni) το οποίο είχε περιθάλψει ο “ΑΝΙΜΑ”.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments