Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Σερβία: Αντιδρούν στις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού

Σερβία: Αντιδρούν στις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού

Το θέμα της ενοποίησης του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας προκάλεσαν την οργή της σερβικής κυβέρνησης.

enti-rama1

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, απέστειλε νότα διαμαρτυρίας στην αλβανική πρεσβεία στο Βελιγράδι, για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για εθνική ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας.

Στην νότα διαμαρτυρίας αναφέρεται ότι «οι απόψεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας είναι απαράδεκτες για τη Σερβία. Αποτελούν μια άλλη προκλητική δήλωση απο ανώτατους εκπροσώπους της αλβανικής πολιτικής, η οποία προκαλεί να επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας και απειλεί τη σταθερότητα στην περιοχή».

Στην νότα αναφέρεται, επίσης, ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, απέστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες σε όλες τις αποστολές και πρεσβείες στο εξωτερικό.

Οι δηλώσεις Ράμα στα μέσα ενημέρωσης της Πρίστινας, ότι το Κόσοβο και η Αλβανία θα ενωθούν με τον κλασικό τρόπο εάν η ΕΕ δεν ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση και την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους Κοσοβάρους πολίτες, προκάλεσαν αντιδράσεις και από εκπροσώπους της ΕΕ και η εκπρόσωπός της, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, τις χαρακτήρισε απαράδεκτες.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments