Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σε καθολική λειτουργία η αγγειοχειρουργική μονάδα στο ΠΓΝΙ

Σε καθολική λειτουργία η αγγειοχειρουργική μονάδα στο ΠΓΝΙ

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους πολίτες της Περιοχής σχετικά με την καθολική λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας. Η πρόσφατη στελέχωση της Μονάδας με ΔΥΟ (2) επιπλέον Επικουρικούς Αγγειοχειρουργούς την καθιστά ικανή να ανταποκριθεί στο σύνολο των αγγειοχειρουργικών περιστατικών της Ηπείρου. Το αξιόλογο Ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει πλέον τη Μονάδα (4 Αγγειοχειρουργοί) σε συνδυασμό με την αμέριστη στήριξη της Διοίκησης οδήγησαν στο να αντιμετωπιστούν περισσότερα των 100 αγγειοχειρουργικών περιστατικών στο ΠΓΝΙ. Η Διοίκηση, αξιολογώντας τη σημασία της παροχής των υπηρεσιών αγγειοχειρουργικής στον τόπο μας, διέθεσε ήδη για το πρώτο πεντάμηνο του 2019 από το Τακτικό Προϋπολογισμό του Νοσοκομείου,πλέον των 350.000€ για τα απαραίτητα υλικά αντιμετώπισης των 100 περιστατικών,τη στιγμή που το αντίστοιχο διάστημα του 2018 χρειάσθηκε να διατεθούν για την αντιμετώπιση των ελάχιστων  περιστατικών, που ήταν εφικτό να αντιμετωπιστούν,  μόλις 38.000€.

Παράλληλα με τις προσπάθειες στελέχωσης της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας, κατατέθηκε επιτέλους η εισήγηση για την πρόσληψη μόνιμου Ιατρού, που αναίτια καθυστερούσε για πάνω από δύο έτη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη στελέχωση της μελλοντικής αυτόνομης Αγγειοχειρουργικής Κλινικής με μόνιμο προσωπικό. Η Διοίκηση εκφράζει επίσης την ικανοποίησή της για τα βήματα που έχουν γίνει πρόσφατα στην Ιατρική Σχολή στην κατεύθυνση οριστικής θεσμοθέτησης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής. Η επαγρύπνηση και εγρήγορση όλων των φορέων για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων θεσμικών παρεμβάσεων είναι αναγκαία.

Πρόσφατα επίσης, το ΠΓΝΙ, ύστερα από μια προσπάθεια εξαμήνου, ενισχύθηκε με 51 εργαζόμενους της κατηγορίας του Λοιπού Επικουρικού και 12ΕπικουρικούςΙατρούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες ορκίζονται και αναλαμβάνουν υπηρεσία 3 μόνιμοι ειδικευμένοι Ιατροί (Διευθυντής στα ΤΕΠ, 1 Καρδιοχειρουργός και 1 Πνευμονολόγος) ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη 8 μόνιμων ειδικευμένων Ιατρών και 10 μόνιμων Ιατρών για τα ΤΕΠ. Διαμορφώνονται έτσι οι συνθήκες να τεθεί σταδιακά σε λειτουργία και η νέα μονάδα ΜΕΠΚ που βρίσκεται στην 4η Πτέρυγα, να καλυφθούν κρίσιμα κενά στις κλινικές και να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις τριτοβάθμιου χαρακτήρα δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας του ΠΓΝΙ και ταυτόχρονα θέτει στην υπηρεσία των πολιτών σύγχρονο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments