Δευτέρα , 11 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σε τρία σχολεία για τον αγιασμό ο δήμαρχος Αρταίων

Σε τρία σχολεία για τον αγιασμό ο δήμαρχος Αρταίων

AGIASMOS 2

  «Επενδύουμε στην Εκπαίδευση και θα είμαστε δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς» τόνισε ο Χρ. Τσιρογιάννης

Στον Αγιασμό τριών σχολείων έδωσε το «παρών»  πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Κατά σειρά επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Άρτας, το 2ο Δημοτικό Άρτας και το Γυμνάσιο – Λύκειο της Ανέζας.

Συνομίλησε με μαθητές, γονείς και καθηγητές ευχόμενος καλή και δημιουργική χρονιά, ενώ υπογράμμισε, αφενός τις πολύ καίριες παρεμβάσεις που έγιναν το καλοκαίρι για τη συντήρηση των σχολείων και αφετέρου τις κινήσεις για τη δημιουργία νέων σχολικών συγκροτημάτων. Ακόμη, επεσήμανε πως η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή για τα θέματα της Εκπαίδευσης, καθώς ο Δήμος Αρταίων επενδύει στη γνώση, η οποία θα πρέπει να γίνεται χωρίς προβλήματα.

Να σημειωθεί, πως όλοι οι Αντιδήμαρχοι και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν σε Αγιασμούς σχολείων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Αρταίων.

 

Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου Αρταίων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

Αγαπητοί μαθητές,  εκπαιδευτικοί και γονείς

Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων σας ευχόμαστε καλή δύναμη και οι κόποι σας τους επόμενους μήνες να ευοδωθούν, πετυχαίνοντας τους στόχους που έχετε θέσει.

Σήμερα ξεκινά μια ακόμη σχολική χρονιά, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες συνθήκες, μέσα σε μια κρίση, όχι μόνο οικονομική, αλλά και αξιών. Πρέπει, όμως, να αλλάξουμε νοοτροπία και εσείς τα παιδιά μπορείτε να μας βοηθήσετε σε αυτό.

Τους θερινούς μήνες, με συντονισμένες ενέργειες, επιλύσαμε την συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τα σχολικά συγκροτήματα της Άρτας, ενώ έγινε με απόλυτη επιτυχία και η καθιερωμένη συντήρηση των μονάδων. Έγιναν παρεμβάσεις σε 18 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με γνώμονα την ασφάλεια και την υγιεινή των εγκαταστάσεων. Για επιπλέον παρεμβάσεις συντήρησης αξιοποιήθηκε το προσωπικό του Δήμου, ενώ έχουν προστεθεί και καθαρίστριες, ώστε όλα τα σχολεία να είναι πεντακάθαρα. Με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες, καθώς τα χρήματα προς τις Σχολικές Επιτροπές ολοένα και λιγοστεύουν, παραδίδουμε σήμερα σε όλους εσάς τα σχολεία σε καλή κατάσταση.

Συγχρόνως, ο Δήμος Αρταίων ολοκληρώνει τις μελέτες για την ανέγερση του νέου ειδικού σχολείου στο Γλυκόριζο, ενεργειακές παρεμβάσεις σε μεγάλα συγκροτήματα στην πόλη της Άρτας, τα οποία στοχεύει στην ένταξη και υλοποίησή τους από το ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και επισκευή σχολικών μονάδων από ίδιους πόρους, αλλά και τα νέα εργαστήρια πληροφορικής στα Λύκεια. Παράλληλα, παραδίδεται και ο νέος Παιδικός Σταθμός στους Χαλκιάδες, προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ (από ΕΣΠΑ), που θα φιλοξενήσει 40 παιδιά.

Φυσικά δεν ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλα τέλεια, για αυτό και για τα όποια προβλήματα τυχόν υπάρξουν  η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτή, ώστε να τα λύσουμε.

Πρέπει, αλλά και θέλουμε να τα λύσουμε, για να αφήσουμε απερίσπαστους παιδιά και εκπαιδευτικούς να εργαστούν σωστά.  Άλλωστε, εάν θέλουμε να βγούμε από τη δύσκολη στενωπό και να ατενίσουμε ξανά με αισιοδοξία το μέλλον, πρέπει να διώξουμε τα εμπόδια από την γνώση, η οποία είναι δύναμη για το αύριο. Και να είστε σίγουροι, πως ο Δήμος μας, έχοντας ως αρχή να επενδύει διαρκώς στην Εκπαίδευση, φροντίζει και θα φροντίζει ώστε η παροχή της γνώσης να γίνεται μακριά από προβλήματα.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη!

 

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments