Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σημαντικές παρεμβάσεις και έργα από την Περιφέρεια στηνπεριοχή Αμμουδιάς- Καναλακίου- Βράχου

Σημαντικές παρεμβάσεις και έργα από την Περιφέρεια στηνπεριοχή Αμμουδιάς- Καναλακίου- Βράχου

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου” αναφέρονται τα εξής:

Η ουσιαστική και αποτελεσματική συνδρομή της Περιφέρειας σε σημαντικά έργα  που αφορούν  περιοχές του Δήμου Πάργας,  αναδείχτηκε κατά την περιοδεία που πραγματοποιεί από το πρωί σε τοπικές κοινότητες, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Πρόκειται για έργα που βελτιώνουν τις υποδομές, εξυπηρετώντας τους αγρότες, τους μόνιμους κατοίκους και αναβάθμισαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τουρισμό.

Ειδικότερα – και μεταξύ άλλων-  προχώρησαν τα αρδευτικά έργα Αμμουδιάς- Βαλανιδοράχης, λύθηκαν τα προβλήματα της ύδρευσης σε Αμμουδιά και Βράχο, με τη συνδρομή της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε η είσοδος του Καναλακίου, ως επίσης  και το Κλειστό Γυμναστήριο Καναλακίου. Ιδιαίτερη σημαντική ήταν επίσης η συμβολή της Περιφέρειας για την έγκαιρη αποκατάσταση ζημιών που είχαν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην παραλιακή ζώνη, ελαχιστοποιώντας έτσι τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της περυσινής τουριστικής περιόδου.

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος συνοδεύονταν από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης», απαντώντας στις ευχαριστίες των κατοίκων και τη  θερμή υποδοχή που του έγινε, τόνισε, πως η Περιφερειακή Αρχή όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή για τη βελτίωση των υποδομών και την αντιμετώπιση προβλημάτων, ακόμη κι εκείνων που δεν ανήκαν στην αρμοδιότητά της, συνεργαζόμενη κατά περίπτωση είτε με τους δήμους, είτε με άλλους φορείς (ΕΚΑΒ κλπ). Ως προς τους επόμενους βασικούς προγραμματικούς στόχους,  ανέφερε τη   συμπλήρωση και επέκταση των αγροτικών υποδομών,με παράλληλη προώθηση της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων,  είπε πως προωθείται η μελέτη για ορεινή πλέον χάραξη της σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με την περιοχή Φαναρίου και επιδιώκεται η βελτίωση του παραλιακού οδικού άξονα, που όμως  ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα, και προϋποθέτει την ανάληψη πρωτοβουλιών για χρηματοδότηση από το Υπ. Υποδομών.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments