Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σπύρος Ριζόπουλος(Ορίζοντες Ηπείρου): “Ανεργία: Όταν η φαιδρότητα αντικαθιστά τη δημιουργική πολιτική πρόταση”

Σπύρος Ριζόπουλος(Ορίζοντες Ηπείρου): “Ανεργία: Όταν η φαιδρότητα αντικαθιστά τη δημιουργική πολιτική πρόταση”

Ανταπαντώντας, ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ανάλυση Περιφερειακής Αρχής επί των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την ανεργία που τοποθετούν την Ήπειρο σταθερά στην κορυφή των ποσοστών της χώρας, είναι τόσο φαιδρή όσο φαιδρός ήταν και ο χαρακτηρισμός που είχε διατυπώσει πριν από δύο μήνες, περί ανυπόστατων στοιχείων.

Το μόνο στο οποίο συμφωνούμε με την Περιφερειακή Αρχή είναι το γεγονός ότι την πραγματικότητα δυστυχώς την γνωρίζουν πολύ καλά στα καφενεία. Γιατί εκεί ακριβώς έχει σύρει όλη την παραγωγική Ήπειρο -με τους ερασιτεχνισμούς της και την έλλειψη πολιτικής γνώσης, διορατικότητας και οράματος- να πίνει καφέ από το πρωί μέχρι το βράδυ κοιτώντας το ταβάνι είτε τρώγοντας τις συντάξεις των παππούδων τους είτε απομυζώντας τις οικονομίες των γονέων τους.

Το λέμε μια ακόμη φορά, αν και θα το αντιληφθούν όλοι πολύ σύντομα: Η εποχή των δηλώσεων χωρίς ουσία, χωρίς ρεαλισμό και με «δημιουργική λογιστική» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Θα υπάρχει πάντοτε μια σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments