Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Στήριξη στις αγροτικές κινητοποιήσεις από Εργατικό Κέντρο ,ΝΤ Ιωαννίνων ΑΔΕΔΥ και Σωματείο Μετάλλου

Στήριξη στις αγροτικές κινητοποιήσεις από Εργατικό Κέντρο ,ΝΤ Ιωαννίνων ΑΔΕΔΥ και Σωματείο Μετάλλου

agrotes-3Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Σωματείο Μετάλλου Νομού Ιωαννίνων ,και το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ ,στηρίζουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις στα Γιάννινα.Οι ανακοινώσεις των τριών φορέων είανι οι ακόλουθες:

 Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Κοινός αγώνας εργατών – μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή  του στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων και οι οποίοι έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στην ανεργία οι φτωχοί αγρότες.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης, εκπροσώπων της αστικής τάξης και αστικών ΜΜΕ να καλλιεργήσουν το λεγόμενο “κοινωνικό αυτοματισμό” και να βγάλουν λάδι τις βάρβαρες πολιτικές που καταστρέφουν την πλειοψηφία του λαού.

Όπως χτυπιέται η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο που ψήφισε με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την τεράστια ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ανατροπές των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, τα αντιασφαλιστικά μέτρα που τσακίζουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις παροχές Υγείας και διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, έτσι χτυπιούνται και οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι μικροί ΕΒΕ.

Μόνο για φέτος, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι θα πληρώσουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, φόρους και ΦΠΑ, ειδικό φόρο στο κρασί και το τσίπουρο, περιβαλλοντικό τέλος στο νερό, μαζί με τα παλιά χαράτσια, τη στιγμή που το εισόδημά τους συρρικνώνεται εξαιτίας των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα που διαμορφώνει η “ελεύθερη” καπιταλιστική αγορά. Βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να πουλάνε την παραγωγή τους μισοτιμής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς τόσο σε βάρος των αγροτών – κτηνοτρόφων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι αγοράζουμε ακριβά τα προϊόντα.

Η νέα ΚΑΠ της ΕΕ περικόπτει επιδοτήσεις, επιβάλλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών, ενώ η κτηνοτροφία οδεύει στον αφανισμό εντείνοντας τη διατροφική εξάρτηση του λαού μας. Αυτή η πολιτική έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά και στη ζωή των εργαζομένων, των μικρομεσαίων της πόλης, των συνταξιούχων, που αγοράζουν έτσι κι αλλιώς πανάκριβα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά του μεγάλου κεφαλαίου, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να αποκομίζουν όλο και περισσότερα κέρδη. Ληστεύουν την εργατική τάξη και τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.

Επομένως, ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων είναι και αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στη βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς – αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Καλούμε όλα τα σωματεία να στηρίξουν τον αγώνα των μικρών αγροτών.

Οι κοινοί αγώνες εργατών – αγροτών που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, με τις απεργίες και τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, τη στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην ανεργία, αποτελούν το εφαλτήριο για νέους κοινούς αγώνες, για την ενίσχυση της συμμαχίας εργατών – αγροτών – μικρών ΕΒΕ.

Μπορούμε με τη συμμαχία και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση, να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Το ΕΚΙ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να στηρίξουν μαζικά τις  κινητοποιήσεις  των αγροτών με όποια μορφή αποφασίσουν και να ορθώσουμε το δικό μας μπλόκο, την κοινή απάντηση του λαού. Να δυναμώσουμε τις εστίες αντίστασης σε κάθε κλάδο, με επίκεντρο το χώρο δουλειάς.

          Καλούμε  τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δείξουν την αλληλεγγύη τους, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του Αγροτικού Συλλόγου την Τετάρτη 1η Φλεβάρη 2017 στις 12 το μεσημέρι έξω από την Εφορία στη Δόμπολη.

—————————————————————————————————————————

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες,

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση Τετάρτη 1-2-2017 στις 11 το πρωί έξω από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και στις 12 το μεσημέρι στην Εφορία στη Δόμπολη που οργανώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι του Ν. Ιωαννίνων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εργάτες, αγρότες, κτηνοτρόφοι.

Να βάλουμε τις ανάγκες μας και τη ζωή μας πάνω από τη μηχανή του χρέους που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε, από τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» και τη «δημοσιονομική προσαρμογή» , στο βωμό των οποίων των οποίων θυσιάζονται οι κοινωνικές δαπάνες και τα δικαιώματά μας, από τους νόμους των αγορών και των τραπεζών που μας ξεζουμίζουν, από τις απαιτήσεις των νέων «επενδυτών» και της συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Να βάλουμε τις ανάγκες και τη ζωή μας πάνω αλλά και απέναντι  στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται – χρόνια τώρα, αλλά και στην εποχή των μνημονίων – πίσω από κάθε αντεργατικό, αντιαγροτικό μέτρο. Υπάρχει ζωή και έξω από το Ευρώ και την Ε.Ε.

Να βάλουμε τις ανάγκες μας και τη ζωή μας πάνω από τα τρία μνημόνια και κάθε κυβέρνηση ή μηχανισμό που τα προωθεί.

Αυτός ο αγώνας μας βρίσκει όλους στην ίδια πλευρά.

Ας τον δώσουμε ενωμένοι, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα.

Κανένας συμβιβασμός, καμία αναμονή. Οι αγώνες στα χέρια των αγωνιζόμενων.

Για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της Συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

—————————————————————————————————————————

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ  στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών ,στα πλαίσια των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και καλεί τα σωματεία των εργαζομένων στο ΔΗΜΟΣΙΟ να εκφράσουν της στήριξη τους και την συμμέτοχη τους στις 1/2/2017 στ  στις 11.30  στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ . στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ  Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments