Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σταύρος Καλογιάννης: Βουλευτές του Σύριζα, Καθηγητές Πανεπιστημίου, παραδίδουν στη Βουλή μαθήματα συγκάλυψης ανοίκειων πληρωμών!

Σταύρος Καλογιάννης: Βουλευτές του Σύριζα, Καθηγητές Πανεπιστημίου, παραδίδουν στη Βουλή μαθήματα συγκάλυψης ανοίκειων πληρωμών!

stavros (1)Από:Γιώργος Γκόντζος– Κείμενο του Σταύρου Καλογιάννη ,πολιτικού μηχανικού,πρώην βουλευτή της ΝΔ στο νομό Ιωαννίνων:

Σταύρος Καλογιάννης: Βουλευτές του Σύριζα, Καθηγητές Πανεπιστημίου, παραδίδουν στη Βουλή μαθήματα συγκάλυψης ανοίκειων πληρωμών!

 Αρχικά ήταν ο Υπουργός Παιδείας του Σύριζα, Καθηγητής Πολυτεχνείου, ο οποίος δήλωνε ευθαρσώς ότι θεωρεί την αριστεία ρετσινιά!

Tώρα μαθαίνουμε ότι Βουλευτές του Σύριζα, Καθηγητές Πανεπιστημίου κι αυτοί, προχώρησαν παραπέρα και κατέθεσαν στη Βουλή τροπολογία με την οποία: «Καταλογιστικές πράξεις, ποσά τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων που συνδέονται με δαπάνες του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως ανοίκειες πληρωμές, με έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης, αίρονται και δεν εκτελούνται και τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται» !!

Η τροπολογία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Παιδείας (!) και ενσωματώθηκε στο κείμενο του ψηφισθέντος νομοσχεδίου του Υπουργείου του με τίτλο «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», θα αποτελέσει δε διάταξη νόμου μόλις δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, η συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ, η οποία κατά τα άλλα διακηρύσσει σε καθημερινή βάση «το ηθικό της πλεονέκτημα», ακυρώνει τα ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας. Παράλληλα, με τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό, υποκαθιστά την δικαστική εξουσία που είναι αρμόδια να κρίνει την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης, προκειμένου να καλύψει κακοδιαχείριση ετών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συντελεσμένη από Καθηγητές του, που ασκούν σήμερα χρέη Υπουργών.

Αλλοίμονο στα παιδιά μας που έχουν την τύχη να έχουν τέτοιους Καθηγητές …

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments