Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Στα σκαριά το Αποκριάτικο χωριό Πρέβεζας με την παρουσία ενός μεγάλου καλλιτέχνη του είδους

Στα σκαριά το Αποκριάτικο χωριό Πρέβεζας με την παρουσία ενός μεγάλου καλλιτέχνη του είδους

bastak1Από:Γιώργος Γκόντζος

Στα σκαριά βρίσκεται το στήσιμο του Αποκριάτικου χωριού της Πρέβεζας, ύστερα από την πρωτοβουλία που πήρε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας “Λύραυλος” η συμβολή του οποίου στην επιτυχία της  “Λευκής Νύχτας”  στις 29 Αυγούστου και του Santa-Run Πρέβεζας στις 27 Δεκέμβρη 2015 ήταν σημαντική.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκε στην Πρέβεζα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου “Λύραυλος” Δημήτρη Λούπα, ένας από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους καλλιτέχνες του είδους.

Πρόκειται για τον Ελληνογάλλο καλλιτέχνη κ.Νίκο Βήτα που είναι υπεύθυνος των θεματικών πάρκων που κατασκευάζονται ανά την Ευρώπη.

Ο ίδιος έχει φιλοτεχνήσει ένα μεγάλο κομμάτι της Disneyland στο Παρίσι, έχει συνεισφέρει επανειλημμένα με έργα του στο καρναβάλι της Πάτρας και του Μαρουσίου, καθώς και στον Μύλο των Ξωτικών που έχει στηθεί στα Τρίκαλα.

Στις πιο κάτω φωτό μπορείτε να δείτε κάποια από τα αποκριάτικα έργα του που φιλοδοξούμε να φιλοξενηθούν και στην Πρέβεζα, σε έναν κεντρικό χώρο όπου θα γίνονται την περίοδο της Αποκριάς από την Τσικνοπέμπτη μέχρι και την Καθαρή δευτέρα, διάφορες εκδηλώσεις, show, αποκριάτικα πάρτι, παιχνίδια κλπ.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση που θα συμβάλλει τόσο στην προβολή της Πρέβεζας όσο και στην ενίσχυση των καταστημάτων της, καθώς θα είναι το μοναδικό Αποκριάτικο χωριό που θα στηθεί σε όλη τη δυτική Ελλάδα.  Αυτό βέβαια προϋποθέτει και την συνεργασία και άλλων Φορέων και Συλλόγων.  Σε συνδυασμό δε, με το Γυναικείο Καρναβάλι και το Καρναβαλικό Κομιτάτο η Πρέβεζα θα αποτελέσει ένα σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης  στην περίοδο της Αποκριάς.

Σε πρώτη φάση, την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Καφεπωλών, Εστιατόρων, Ψητοπωλών και συναφών επαγγελμάτων με τα στελέχη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Λύραυλος”  για να δρομολογήσουν μια κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία του αποκριάτικου χωριού και των εκδηλώσεών του.

Σημειώνουμε ότι και αυτή η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης των πολιτών και των επαγγελματιών καθώς δεν μπορεί να τα περιμένουμε όλα από τον Δήμο ή από την Περιφέρεια.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments