Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Στην αυριανή εκπομπή (13/05/18), στη “Μουσική Κερασιά”, σας περιμένω στη 13:00 με κεράσματα από την ελληνική δημοτική μουσική και με συνέντευξη με τον κ. Βασίλη Ράπτη, χοροδιδάσκαλο και ερευνητή του ελληνικού πολιτισμού. Επιμέλεια – Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη

Στην αυριανή εκπομπή (13/05/18), στη “Μουσική Κερασιά”, σας περιμένω στη 13:00 με κεράσματα από την ελληνική δημοτική μουσική και με συνέντευξη με τον κ. Βασίλη Ράπτη, χοροδιδάσκαλο και ερευνητή του ελληνικού πολιτισμού. Επιμέλεια – Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη

Από: Εβίτα Θεοχάρη

 

Κάθε Κυριακή, από τη 13:00 μέχρι και τις 14:00,

σας καλωσορίζω στο εβδομαδιαίο μουσικό μας αντάμωμα…

γύρω από τη «Μουσική Κερασιά»…

 

Στο χοροστάσι της καρδιάς μας

ταξιδεύουμε παρέα στα μονοπάτια της ελληνικής δημοτικής μουσικής 

Παλιά δημοτικά τραγούδια,

αλλά και σύγχρονες δημιουργίες… στα χνάρια των προηγούμενων,

παραδοσιακοφανή τραγούδια,

όπως και διασκευές δημοτικών τραγουδιών

είναι τα κεράσματα αυτής της εκπομπής…

… μιας εκπομπής μουσικής και λόγου! 

Αντικείμενο συζήτησης οι ελληνικές μουσικές και χορευτικές παραδόσεις

και ο λαϊκός και ο σύγχρονος πολιτισμός!

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, στυλοβάτες του πολιτισμού

φιλοξενούνται συχνά στη «Μουσική Κερασιά»

και μας παρουσιάζουν το έργο τους! 

Συντονιστείτε … 

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων  στους 98, 7 στα fm– 

και διαδικτυακά στο: www.dimotikoradiofono.gr 

 

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την 20η ετήσια θεματική μουσικοχορευτική του παράσταση αύριο, Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στις 19:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, με τον τίτλο:

«Της Άνοιξης λουλούδια, της Πασχαλιάς τραγούδια» 

Το συγκεκριμένο Χορευτικό Τμήμα μας έχει συνηθίσει σε παραστάσεις θεματικές, που συμπεριλαμβάνουν πολύ χορό και τραγούδι. Πάντοτε είναι προσεγμένες σε όλα τα επίπεδα, για παράδειγμα ως προς τις μουσικές και χορευτικές επιλογές, την κίνηση, το ύφος και την ένδυση των χορευτών. Συχνά συμμετέχουν και οι χορευτές στην τραγουδιστική εκτέλεση δημοτικών τραγουδιών. Επίσης, η μουσική συνοδεία των παραστάσεων ανήκει στην αφρόκρεμα της παραδοσιακής μουσικής σκηνής.

Υπεύθυνοι, λοιπόν, χοροδιδάσκαλοι και επιμελητές της εκδήλωσης είναι οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, κ.κ.  Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης.

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή συνομιλώ στην αυριανή εκπομπή με τον κ. Βασίλη Ράπτη. Μας παρουσιάζει το Χορευτικό Τμήμα του Π.Κ. του Δήμου Ιωαννιτών, όπως και την παράσταση, το αποτέλεσμα της προσπάθειας μίας ολόκληρης χρονιάς. Ο λόγος συνεχίζει στη συνολική και αξιοπρόσεκτη πορεία του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου, αυτά τα 34 χρόνια λειτουργίας του, στο χώρο του πολιτισμού.

Ο Βασίλης Ράπτης, ως χοροδιδάσκαλος ελληνικών παραδοσιακών χορών, αλλά και ως υποψήφιος διδάκτορας στον Τομέα Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απαντά και σε  ερωτήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος, γύρω από τη μουσικοχορευτική παράδοση και τις ερευνητικές του πρωτοβουλίες. Μέρος της κουβέντας μας είναι οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης των Ιωαννίνων, αλλά και η πολιτική που ακολούθησε το κράτος την περίοδο της μεταπολίτευσης με το σύνθημα “Επιστροφή στις ρίζες…”.

 

Σας περιμένω, λοιπόν, και αύριο,

Κυριακή 

στο μεσημεριανό μουσικό μας αντάμωμα… 

με τραγούδια της Άνοιξης και του Πάσχα!

Υ.Γ. Αναζητήστε τη σελίδα της εκπομπής στο facebook

Μουσική Κερασιά-Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων-98, 7

Περιμένω τα γραπτά σας μηνύματα με σχόλια, προτάσεις και αφιερώσεις

Εκεί ενημερώνεστε για όλα τα νέα της εκπομπής, τις πολιτιστικές δράσεις σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα – εκδηλώσεις, σεμινάρια, γλέντια –, καθώς διαβάζετε και άρθρα αναφορικά με την ελληνική δημοτική μουσική και χορευτική παράδοση, τον ελληνικό πολιτισμό…

και φυσικά… ακούτε ελληνική δημοτική μουσική… 

 

Δείτε Επίσης

Καλό ταξίδι, Γιάννη….

Ο Πρόεδρος ,τα  μέλη του ΔΣ  του  δημοτικό ραδιοφώνου  Ιωαννίνων και  όλοι οι εργαζόμενοι και  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments