Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα /  Στην εκδήλωση του Συλλόγου «Είμαστε Μαζί» -απέναντι στον Καρκίνο-  η Μ.Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ)

 Στην εκδήλωση του Συλλόγου «Είμαστε Μαζί» -απέναντι στον Καρκίνο-  η Μ.Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ)

17855486_399729570405746_7228413272169897759_oΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ο Σύλλογος ασθενών με νεοπλασία, φίλων και οικογενειών βορειοδυτικής Ελλάδας, με έδρα τα Ιωάννινα, «Είμαστε Μαζί» πραγματοποίησε την Παρασκευή 7 Απριλίου Επιστημονική Εκδήλωση – Παρουσίαση του Συλλόγου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα. Αφροδίτη Κατσαράκη, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κα. Φανή Αναγνώστου -Κουμπλομάτηο Αν. Καθηγητής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων και Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ, κ. Γεώργιος Πενθερουδάκης, η Διευθύντρια ΕΣΥ της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΙ, κα. Κατερίνα Κώτση, η Επ. Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Υγείας του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου, κα. Βάσω Σιαφάκα και ο Ψυχίατρος, κ. Κώστας Χρήστου.

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων, παρέστη στην εκδήλωση εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση και απηύθυνε χαιρετισμό.

Αρχικά συνεχάρη την προσπάθεια των εμπλεκομένων για την πρωτοβουλία συγκρότησης του Συλλόγου με σκοπό να αποτελέσει την οργανωμένη φωνή των ογκολογικών ασθενών της περιοχής. Στη συνέχεια ανέφερε πως ο καρκίνος αφορά όλους μας, καθώς υπάρχει η εμπειρία της νόσου σε κοντινά και αγαπημένα πρόσωπα και υπογράμμισε πως η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση οδηγεί συχνά στη θεραπεία.

Επιπλέον έκανε λόγο για τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει πρόσφατα το Κοινοβούλιο και η Πολιτεία, όπως η νομοθέτηση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών, η εξασφάλιση κατά προτεραιότητα κάλυψης εξειδικευμένων κλινικών με ιατρικό προσωπικό, η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (π.χ. ογκολογική μοριακή απεικόνιση PET-CT στο ΠΓΝΙ), η δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία στον ΕΟΠΥΥ και η διασφάλιση της εκπροσώπησης των ασθενών στα Δ.Σ. των Νοσοκομείων και σε αρμόδιες επιτροπές Υπουργείων. Επιπρόσθετα, σημαντικά βήματα έχουν γίνει για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, όπως η πρόσβαση των ασθενών σε ακριβά φάρμακα και στοχευμένες θεραπείες, η υποστελέχωση απαραίτητων και υποστηρικτικών υπηρεσιών.

 

Κλείνοντας η βουλευτής τόνισε πως η ύπαρξη των συλλόγων, ικανών να εντοπίζουν, πιέζουν, αναδεικνύουν, υποστηρίζουν και διεκδικούν είναι πολύ σημαντική και κρίσιμη. Και θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση σε κοινοβουλευτικό και προσωπικό επίπεδο, καθώς ο Καρκίνος είναι υπόθεση όλων μας κα είναι στο χέρι μας να τον αντιμετωπίσουμε.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments