Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Στην επετειακή εκδήλωση για τα 26 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ ” ΟΜΟΝΟΙΑ”, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Καραγιάννης

Στην επετειακή εκδήλωση για τα 26 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ ” ΟΜΟΝΟΙΑ”, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Καραγιάννης

ΟΜΟΝΟΙΑ_2017Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση για τα 26 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ “ΟΜΟΝΟΙΑ”, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στη Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στο περιουσιακό ζήτημα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Η Ελληνική Κυβέρνηση και η Διεθνής Κοινότητα, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον σεβασμό και την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία διαβιούν τα μέλη της. Όλα τα ζητήματα της μειονότητας αποτελούν ουσιώδη και αναπόσπαστα συστατικά των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Η δε προστασία των περιουσιακών της δικαιωμάτων, αποτελεί αδιαίρετο τμήμα των πέντε προϋποθέσεων που έχει θέσει η ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως εκ’ τούτου, εφόσον η Αλβανία ειλικρινά επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ, θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως κράτος δικαίου.”

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments