Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Στην Κύπρο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων- Σειρά συναντήσεων για ενίσχυση των δεσμών

Στην Κύπρο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων- Σειρά συναντήσεων για ενίσχυση των δεσμών

Σειρά συναντήσεων με βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας είχε στην Κύπρο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο είχε την δυνατότητα να συναντηθεί και να συζητήσει με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Καδή καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου Τουρισμού Θεοφάνη Τρύφωνος. (Διευκρινίζεται ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει θέση Υπουργού ή Υφυπουργού Τουρισμού).

Επίσης συναντήθηκε και συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κύπρου.

Στις συναντήσεις αυτές εξετάστηκαν τρόποι και δυνατότητες ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας.

Το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τα Γιάννενα και την Ήπειρο είναι έντονο ενώ τα τελευταία χρόνια ενισχύεται λόγω και της παρουσίας Κυπρίων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αντίστοιχα Ηπειρωτών φοιτητών στα Πανεπιστήμια της Κύπρου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη ενώ παρέστη και στα εγκαίνια της πρωτοποριακής μονάδας ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων που ξεκίνησε την λειτουργία της στην πόλη.

Ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο της Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο. Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει αδελφοποιηθεί με την Λεμεσό και την Αγία Νάπα και κατά τις συναντήσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί και τονίστηκε η δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσής τους.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments